AK Parti'nin en son yaptırdığı anket

Adalet Bakanı Çiçek'ten muhalefete ilginç benzetmeler geldi. Çiçek'in konuşmasının ardından AK Parti'nin en son yaptırdığı anket sonuçları açıklandı. İşte partilere göre dağılım:

AK Parti'nin en son yaptırdığı anket
AK Parti'nin en son yaptırdığı anket
GİRİŞ 26.11.2006 18:30 GÜNCELLEME 26.11.2006 18:30

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Dün birbirlerine yumruk sıkanları, birbirlerinin gırtlağına sarılanları koalisyon yaptırmaya uğraşıyorlar" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı, Mamak Lale Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, iktidarları döneminde yapılan icraatları anlattı ve Türkiye'nin dünya siyasetindeki önemine dikkati çekti.

Türkiye'nin çok sayıda uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptığını belirten Çiçek, şunları söyledi:

"Türkiye, dünyada yükselen bir değerdir. Türkiye, Avrupa'nın delikanlısıdır, dünyanın ilgi odağı olan bir ülkedir, o yüzden uluslararası toplantılar Türkiye'de yapılıyor. Türkiye yıldızı her geçen gün artan ve yükselen bir ülke.

Bugün geldiğimiz noktada kalite, yatırım, Türkiye'nin dünya siyasetine katkıları konuşuluyor. Bölge sorunları açısından Türkiye olmadan kalıcı bir çözümümün olmadığını, olamayacağını bugün herkes anlıyor. Mevcut siyasi partiler içerisinde AK Parti, Türkiye'nin vazgeçilmezidir. AK Parti olmadan Türkiye'de huzur, istikrarın, barışı ve siyasi sorunların çözümü mümkün değildir.

Bizim dışımızda 52 parti var, o kadar tabela partisi var, bunların hepsinin hedefi AK Parti'dir. Bunların hepsini yan yana getiriyorsunuz bir AK Parti etmiyor. Bütün ümitlerini AK Parti'nin zayıf kalmasına, güçsüz düşmesine bağlamışlar."

-"ATEŞLE BARUT"-

Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren Çiçek, "ateşle barutun" yan yana getirildiğini ifade etti.Çiçek, şöyle konuştu:

"Eskiden yan yana gelmesi mümkün olmayan benzemezleri şimdi birbirine yaklaştırmaya çalışıyorlar. Ateşle barut. Dün birbirine yumruk sıkanları, birbirlerinin gırtlağına sarılanları koalisyon yaptırmaya uğraşıyorlar.

Anlaşılıyor ki, bunların tek başlarına bir şey olmaları mümkün değil, acaba üçü dördü bir araya gelir de AK Parti karşısında bir şey olur mu diye...Sizi temin ederim hiç bir şey olmaz. Olması da mümkün değil. Çünkü bunların gündemiyle, ülkenin gündemi farklı. Siyasetin ağası millettir. Bunlar millet adına siyaset yapmıyor, o sebeple milletle gönül bağı kuramadıkları için de barajın altında debelenip duruyorlar, bunun başka bir yolu da yoktur. Eğer barajın üstüne çıkmak istiyorlarsa kendi gündemleri ile milletin gündemlerini örtüştürmeleri lazımdır. Ama böyle bir yetenekleri 30-40 yıldır olmadı, o sebeple en iyi yaptıkları iş muhalefettir, kongredir."

Konuşmasında muhalefet partilerini "Amazon yerlilerine" benzeten Çiçek, herkesin başka bir şey söylediğini, ancak kimsenin kimseyi dinlemediğini savundu.

Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amazon yerlileri üzerine bir Fransız'ın yaptığı araştırma var. Yerlilerin örf ve adetleri, kültür değişimleri üzerine bir antropolog araştırma yapıyor. Sabah ava çıkanlar, avdan dönenler akşam köyün ortasına bir ateş yakıyorlar, hepsi toplanıyor, herkes çubuğunu tüttürüyor, herkesin söylediği türkü ayrı ama hiç kimse diğerini dinlemiyor. Türkünün konusu ne? En büyük avcı benim, benden büyüğü yok, şu kadar kaplan avladım, arslan avladım, ama ortada ne arslan ne kaplan var. Türkiye'de muhalefet amazon yerlileri gibi.

'Türkiye laiktir, laik kalacak'...Sanki farklı söyleyen bir parti var ya da iktidar var. Türkiye'nin nitelikleri belli, Türkiye Cumhuriyeti adı üzerinde bir Cumhuriyet'tir, Milli Marşı İstiklal Marşı'dır, başkenti Ankara'dır. Laik ve hukuk devletidir, bunlar bu ülkede yaşan herkesin ortak paydasıdır. Peki ne diye konuşuyorlar? Karanlığa kurşun sıkıyorlar, bunlar siyasi maganda. Magandaların üslubuyla bu ülkeye hizmet etmek mümkün değil. Bu sebeple Türkiye'de siyasetin kalitesi AK Parti'ye erişemez, bu kaliteyi arttırmamız lazım."

-"AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA"-

Çiçek'in konuşmasının ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Ekim ayı itibarıyla yaptırdıkları kamuoyu yoklamasına göre, partisinin tek başına iktidarını sürdürdüğünü savundu.

Gedikli, ankete göre, kararsızların da partilere dağılımının ardından "AK Parti'nin yüzde 40.9, CHP'nin yüzde 19.1, MHP'nin yüzde 9.3, DYP'nin yüzde 6.1, ANAVATAN'ın yüzde 4.2, Genç Parti'nin yüzde 3.8 ve Saadet Partisi'nin yüzde 2.5 oy oranı ile sıralandığını" ifade etti.

Bülent Gedikli, "Anlaşılıyor ki, millet iki partili meclisi seviyor, yani bir iktidar bir de muhalefet partisi olsun istiyor" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur