Başbakan Yıldırım: Abuk subuk laflar etti

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da katıldığı iftar programında İngiltere Başbakanı Cameron'ın referandum sonrası istifasını değerlendirdi

GİRİŞ 24.06.2016 22:23 GÜNCELLEME 25.06.2016 09:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım Ankara'da iftar programında konuştu. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Halkın içinden geldik ama iktidara gelince geldiğimiz yeri unutmadık. 

Türkiye'nin içinde bulunduğu zor şartlarda AK Parti gibi bir sigortası var. 

Bundan böyle bulunduğumuz bölgeden dolayı, bölgedeki sorumluluğumuzdan dolayı dostlukları arttıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. 

Dün İngiltere'de bir referandum oldu. Konusu İngiltere'nin AB'de kalacak mı, yoksa ayrılacak mı? Çok sert kampanyalar yapıldı ve hatta bir milletvekili de hayatını kaybetti. 

ABUK SUBUK LAFLAR ETTİ

Ne yazık ki İngiltere gibi NATO'da müttefikimiz olan bir ülkenin başbakanı, sadece referandumda "evet" oylarını arttırabilmek adına, Türkiye'yi kampanyasının merkezine koydu. Abuk sabuk laflar etti.

Doğrusu bu millet olarak bizi üzdü, canımızı da sıktı ama İngiltere'nin seçmenleri onun söylediği lafların tersine karar verdi. Bir anlamda kendi iradelerini ortaya koydular, bir anlamda da Türkiye'nin sayın Cameron'un düşündüğü gibi bir millet olmadığını teyit etmiş oldular. 

AB buradan çok önemli dersler çıkarması gerekiyor. İngiltere gibi birliğin çok önemli bir üyesinin neden bu noktaya geldiğini derinlemesine incelenmesi gereği ortaya çıkıyor. AB son zamanlarda kucaklayıcı ve kuşatıcı olmak yerine, duvarlarını tahkim ederek kendi içinde kapanma yolunu tercih etmiştir. 

Mülteci dramında gördüğümüz manzara budur. Avrupalılar maalesef burada sınıfta kalmışlardır. 

AB ile bu anlamda biz bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın iki tane önemli maddesi var; biri geri kabul anlaşması, diğeri de vize muafiyetinin Haziran sonuna çekilmesi, bir diğeri de Türkiye'nin üstlendiği mülteciler nedeniyle mali yükün hafifletilmesi. Ne yazık ki Avrupa bir kez daha samimiyet sınavını geçemedi. 

Avrupa Birliği, birçok yasal düzenlemeyi de yapmamıza rağmen, gün yaklaştığında yeni şartlar ortaya sürmeye başladılar. Türkiye'nin birliğinden beraberliğinden, toprak bütünlüğünden daha önemli bir şey yoktur. Hiçbir kolaylık, vize muafiyeti, asla ve asla terörle mücadele konusundaki kararlılığımızla müzakere konusu yapılamaz. 

YORUMLAR 8
  • VEHBİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah reisi yani Tayyip Erdoğan'a zaval vermesin allah seninle olsun reis tayyip
    Cevapla
  • aew 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Birleşik Devletleri’nde Eğirim Sürecini Değerlendirme Ulusal Komisyonu (NAEP) ve Eğitimde İyileştirme Ulusal Komisyonu olarak kurulan örgütlerce yapılan araştırma sonuçlarına göre, okullar öğrencilerde düşünme yetkilerini oluşturmada yetersizdirler. Bu yetilerde, on üç yaşından on yedi yaşına kadar azalmalar görülmektedir.
    Cevapla
  • mmt043 7 yıl önce Şikayet Et
    işin özü son cümlesinde. harikasın başbakanım, AB de kim oluoyr, bitirin bu işi artık atın gitsin. 40 yıldır her istediğini koyun çobanı gibi yaptırdılar, yıkamadıkca bizi, iten yıkmaya çalışıyorlar, asla batıya güvenmem
    Cevapla
  • abitürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Cameron aday olmayacakti.. NEDEN oy artirmak icin referanduma gitsinki.. Erdogan iki gün önce tersi cikacak diyordu.. YANILDIMI..
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye devlet başkanı ile müzakere başlatıp suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine yeniden dönmelerini sağlamak gerek ancak böyle suriye parçalanmaz
    Cevapla
  • Rüya 7 yıl önce Şikayet Et
    uyanda balığa gidelim suriye çoktan parçalandı..hatta sana 1 sır vereyim doğumuzda önümüzdeki birkaç yıl içinde bir iç savaş çıkma tehlikessi var.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabii. Oldu olacak pkk'ya da doğu ve güneydoğuyu verelim, rusya'dan da af dileyelim, dinimizi de değiştirelim, ABD'nin himayesine girelim vs vs... Ne beyin ve mide varmış sende arkadaş!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!