HDP'li vekilden partisine 'İslam' eleştirisi

HDP'li Kadri Yıldırım partisini birçok konuda eleştirdi. Yıldırım, bazı HDP'li vekillerin yaptıklarının partilerine zarar verdiğini söyledi.

HDP'li vekilden partisine 'İslam' eleştirisi
HDP'li vekilden partisine 'İslam' eleştirisi
GİRİŞ 29.06.2016 15:50 GÜNCELLEME 29.06.2016 15:50
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisini eleştirdi.

HDP'ye oy verenlerin yüzde 95'inin ‘Müslüman Kürt halkı' olduğunu kaydeden Yıldırım,"Müslüman Kürt halkının haklı bazı beklentileri vardır. Parti olarak bu beklentileri dikkate almak zorundayız" dedi.

"PARTİMİZDEN SOĞUYAN DİNDAR KÜRTLER.."

Aksi uygulamaların dindar Kürtlerin ‘haklı olarak' HDP'den soğumasına yol açtığını savunan Yıldırım, şunları söyledi: "Bunların binlercesine şahidim ve üzülüyorum. Aradığını partimizde bulamayan ve partimizden soğuyan dindar Kürtlerin adres olarak nereye gideceklerini söylememe gerek bile yoktur. Dolayısıyla halk kendini, milliyeti ve dini arasında bir tercih yapmakla karşı karşıyaymış gibi ikilem içinde görmemelidir. Partimiz bu konuda ciddi tedbirler almalıdır. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da rakip siyaset bunu asla affetmeyecek ve aleyhte kullanmaktan çekinmeyecektir. Bugün MHP dahil olmak üzere Meclis'teki partilerde değişimin gereğine inanılıyorsa HDP'nin bundan geri kalmak istemesi veya dindar Müslüman Kürt halkının beklentilerini önemsememesi düşünülemez. Bize düşen bu yapıcı eleştirilerimizi halkımızla paylaşmaktır."

LGBT EYLEMLERİNE KATILAN HDP'LİLER

Yıldırım, gazetecilerin söz ettiği konuları biraz daha açmasını istemesi üzerine şöyle devam etti:  "Rengi, dili, dini, cinsi ne olursa olsun insan hakları noktasında herkes eşit insan haklarından yararlanmalıdır. Bileşen veya bireylerimizin LGBT eylemlerinde, yürüyüşlerinde, Ramazan ayı ki bu İslam kutsallarından birisidir, hakaret edildiği bir ortamda partimiz adına orada bulunmaları ve bu hakarete ses çıkarmamaları gizli bağlamda sanki bu yapılanları benimsiyor gibi oluşuyor. Halkımız bundan rahatsızlık duymaktadır. LGBT bireyleri de herkes gibi insan haklarından yararlanmalıdır, ancak bu ayrı meseledir. Biraz önce söylediğim görüntülerin ortaya çıkması ve bunun üzerinden saldırılarda bulunulması ayrı şeylerdir.

ÇAY, KAHVE İÇEN HDP'Lİ VEKİLLER

Ramazan ayında oruç tutmak, Müslüman için farzsa tutar. Bir birey oruç tutmadığı zaman bu kendisini ilgilendirir. Tutmamasını, ulu orta, tutanların inancına adeta saygı göstermeme şeklinde yapmaları partimize fayda yerine zarar vermektedir. Tutmuyorsa bir birey, saygı göstererek kendi evinde, odasına bunu yapması bana göre uygun olur. Geçen gün Genel Kurul yapılan binanın aşağısında mescit var. Öğle namazını kıldım. AK Partili arkadaşlarla beraber çıktık mescitten bahçeye doğru. Oradaki AK Partili milletvekili arkadaşlar, kamelyanın etrafından halka oluşturarak çay, kahve içenleri göstererek, ‘Kadri hoca sizin iftarınız galiba öğle vakti başlıyor' demeleri beni üzdü. Ne diyeceğim, nasıl cevap vereceğim? ‘Hepsi seferi, ilaç kullanıyor mu' diyeceğim? Hepsi kadın değil ki ‘kadınlık hallerine engeldir' diyeyim.

"BUNLAR BİZİ ZOR DURUMA SOKUYOR"

Bunlar bizi zor duruma sokuyor. Bocaladığımız durumlar meydana getiriyor. Bunların yapılması partimize zerre kadar fayda getirmiyor ama tonlarca zarar getiriyor.

DEVRİMCİLİĞİN VE İLERİCİLİĞİ ÖLÇÜTÜ..

Kaldı ki devrimciliğin ve ilericiliğin ölçütü de ulu orta oruç yemek, içki içmek değil. Bunu yapanların yapacakları yerler kendi özel odaları ve evleridir."

YORUMLAR 49
  • Lokman 7 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ye oy veren Dindar kurtler ha! Ahirette butun gercekler meydana ciktiginda kimin dindar kimin irkci turk mu kürt mu oldugu ortaya cikinca bakalim ozaman ne diyecegiz .Hdp ye oy verenler faşist ve de dinden uzak kurtlerdir Bunu herkes artik biliyor.
    Cevapla
  • ahmet yüksel 7 yıl önce Şikayet Et
    sahtekerlığın bu kadarına yuh artık.Kurban eti dağıtanları katlederken camileri yakıp yıkarken masum insanları katlederken müslümanlık aklına gelmiyor şimdi biyerleriniz tutuştu müslümanlık aklına geldi.Siz gidin ermenistana avatanınıza ermeni atalarınızın yanına.
    Cevapla
  • ahmet engin 7 yıl önce Şikayet Et
    nerde dinsiz, islam dusmani, sunni katili, satilmis ermeni usagi soytari var partisine dolmus - dolusturmuslar ve simdi bakti ki isler eskisi gibi degil ve carklar donmuyor, guya partisine ayar yapiyor. gecin bu yalanlari... senin riyakar bir adam oldugun ayan beyan ortada. zaten su metinde soylediklerin benim soylediklerimi teyit ettigi gibi senin sozum ona dogrucu durusunu da nesh ediyor. sen ve senin gibilerin cani cehenneme. bu vatan fitnenize asla uymayacaktir ins, Allah CC fitnenizden vatanimizi ve muslumanlari muhafaza etsin...
    Cevapla
  • zeki 7 yıl önce Şikayet Et
    Kadri hoca bak seninkiler ne diyorlar. Eğer Kürtler müslümanlığı kabul etmemiş olsalardı bugüne kadar defalarca devlet kurarlardı.Pkk nın ateist ve komünist zihniyeti kürtlerin devlet kuramamalarının önündeki en büyük engeli islam dini olarak görüyorlar.
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun adaşım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı