Başbakan Yıldırım'dan çok net Suriye mesajı

BBC World kanalına konuk olan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye politikası konusunda 'Esed değişmeden Türkiye değişmez' dedi.

GİRİŞ 14.07.2016 06:00 GÜNCELLEME 14.07.2016 14:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

BBC kanalındaki Hardtalk programına konuk olan ve burada soruları yanıtlayanBaşbakan Binali Yıldırım, Suriye konusunda 'Esed değişmeden Türkiye değişmez' derken, IŞİD'le mücadele konusuna da değindi: "Esed orada olduğu sürece sorun çözülmeyecek, DAEŞ'i yaratan Esed rejiminin tutumudur."

Yıldırım son dönemde dış politika konusunda atılan adımlarla ilgili olarak da, "Amacımız Suriye ve Irak da dahil olmak üzere tüm komşularımızla iyi ilişkiler kurmak.Rusya ve İsrail'le ilişkilerimizi normalleştirdik. Eminim ki Suriye'yle ilişkilerimizi de normalleştireceğiz. Terörle mücadelede başarılı olmak için Suriye ve Irak'a istikrar gelmelidir" dedi.

Suriye'de bir şeylerin değişmesi için zamanın gelip geçtiğini söyleyen Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü, "Bir yanda Esed var bir yanda DAEŞ var. İkisini de tercih edemeyiz. İkisinin de gitmesi lazım."

 

YORUMLAR 5
  • Uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğe Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri Mısır ile Rusya ile israil ile sıcak temas kururuyor ise bunu pek ala esed le de yapabilir.Orada demokratik bir süriyeyi destekleyebilir!!Bunu yapmadığınız sürece suriyede barış olmaz.Bizim düşmanımız suriye halkı değildir deaş ve pyd dir.Bundan eminim ki pyd ve barzani esed den daha tehlikeli düşmanlardır.
    Cevapla
  • Allahın kulu 7 yıl önce Şikayet Et
    cok korkmuşlardır
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    beklenen açıklama geldi.
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler başbakanım.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    afferim ula
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı