Hükümetten 'Suriyelilere vatandaşlık' açıklaması

Numan Kurtulmuş, TRT Haber'de canlı yayınlanan “Anadolu Soruyor" programında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hükümetten 'Suriyelilere vatandaşlık' açıklaması
Hükümetten 'Suriyelilere vatandaşlık' açıklaması
GİRİŞ 15.07.2016 00:18 GÜNCELLEME 19.07.2016 10:51
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı kapsamında geldiği Konya'daki Mevlana Müzesi'nde, TRT Haber'de canlı yayınlanan “Anadolu Soruyor" programında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi konusundaki çalışmalara ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, Beyşehir'de meydana gelen olayın genellenmemesini istedi.

İlçede adli bir olayın yaşandığına işaret eden Kurtulmuş, "Orada Türklerle Suriyeliler kavga ediyor değil. Sokakta gençler bir parkın içerisinde karşılaşıyorlar ve başlayan ağız dalaşı belki karşılıklı hakaretleşmeler sonucu maalesef bir Türk, bir de Suriyeli kardeşimiz vefat etti, Allah rahmet eylesin. Bunu genellememek lazım." ifadesini kullandı.

“Yarın sabah Suriye'de barış ilan edilse bile bu insanların önemli bir kısmının, hemen ülkelerine dönmesi imkansız.

Tabii ki bunlar geri dönmek isteyecekler ama bundan sonraki süreçte burada kalan Suriyelilerle ilgili biz, milli menfaatler çerçevesinde bakarız. Biz bu Suriyeli kardeşlerimizi misafirlerimiz olarak ağırlıyoruz ama onlardan kalıcı olarak nasıl istifade ederiz, onların Türkiye'ye katkıları nasıl olur, Türkiye'nin ekonomik, toplumsal gelişmesine ne tür katkıları olur... Bundan sonra biz nasıl yeni Türkiye diyorsak bir de yeni Suriye olacak. Bu savaştan sonra, yıkımdan sonra yeniden ayağa kalkan bir Suriye olacak.

HENÜZ YAPILMIŞ, TAMAMLANMIŞ BİR ÇALIŞMA YOK

Bu yeni Suriye'nin içerisinde de Türkiye'nin dostları olan bir büyük kitlenin çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Henüz Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda yapılmış, tamamlanmış bir çalışma yoktur. İçişleri Bakanlığımız bu konuda çalışıyor. Çok sayıda nitelikli insan var, Türkiye'ye katkı sunabilecek insanlar var.

Bu anlamda bu çalışmalar, kriterler ortaya konulur. Ortada henüz hiçbir şey yokken ve maalesef bazı muhalefet çevreleri, sırf 'muhalefet olsun, Türkiye'de bir belirsizlik ortamı oluşsun' diye sanki bütün mesele belliymişçesine, hiç çerçevesi belli olmayan bir konuda çok teferruatlı, biraz da fısıltı gazetesini çalıştırarak birtakım konular gündeme getiriyor, bunlar doğru değildir."

YORUMLAR 115
  • Hayir 7 yıl önce Şikayet Et
    Istemiyoruz kesinlikle. Ülkeye dagilmalari bile büyük bir hata. Sınırda kalmaliydilar orada yardim edilecekti. Onlarin yüzünden kiralar artti heryer dilenci sürekli cocuk yapiyorlar hicte magdur gibi degiller hayret valla kendi ülkemizde mülteci olacagiz boyle giderse
    Cevapla
  • Bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelileri ülkemizde misafir edelim. Onlardan faydalanmak için vatandaşlık vermeye gerek yok .çok büyük bir yanlış içindesiniz ey devlet büyükleri sakın haaa kendi ayağınıza sıkmayın. Halkın %99 u istemiyor.bende istemiyorum.
    Cevapla
  • caner 7 yıl önce Şikayet Et
    Atanamayan 415 bin öğretmen niteliksiz mi ?
    Cevapla
  • Esra 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli geleli Türkiyedeki fakirler unutuldu
    Cevapla
  • şahan 7 yıl önce Şikayet Et
    valla bu vatandaşlık işi çok riskli. Suriyelileri kazanalım derken tabanımızı kaybetmeyelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler