Türkiye'den Almanya'ya tepki

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Dışişleri Bakanlığı sitesinde OHAL'e yönelik gerçeklerle bağdaşmayan bilgi paylaşımına tepki gösterdi.

Türkiye'den Almanya'ya tepki
Türkiye'den Almanya'ya tepki
GİRİŞ 23.07.2016 21:04 GÜNCELLEME 23.07.2016 21:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasındaki Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının dün güncellenen metninde, Türkiye'de yaşanan darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) uygulaması hakkında gerçeklerle bağdaşmayan bilgilere yer verildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkede ilan edilen OHAL'in amacının Türkiye'deki vatandaşların temel haklarının kısıtlanması değil, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) daha hızlı ve etkin bir şekilde etkisiz hale getirilmesi olduğu ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu seyahat uyarısında, OHAL uygulaması kapsamında Türkiye'ye seyahat edecek Türk vatandaşlığı da bulunan Alman vatandaşlarının seyahat kısıtlamalarıyla karşılaşabilecekleri veya askerlik hizmetine alınabilecekleri vurgulandığı, buna karşın Türkiye genelinde 21 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Anayasa'nın 120'nci maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun (OHAL) 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre olağanüstü hal ilan edildiği kaydedilerek, bu kapsamda OHAL Kanunu'nun hükümleri arasında askere alma veya erteleme ile ilgili özel bir düzenleme yer almadığının altı çizildi.

Öte yandan, çifte vatandaşlar dahil Türkiye vatandaşlarının yurt dışına seyahatlerine ilişkin kısıtlamalar sadece kamu görevlilerini ilgilendirdiğine işaret edilen açıklamanın devamında, umuma mahsus pasaport hamili vatandaşların ülkeden başka ülkelere seyahatleri konusunda bir kısıtlama bulunmadığı belirtildi.

Ayrıca, yanlış ve yanıltıcı bilgiler içeren söz konusu seyahat uyarısıyla ilgili olarak Alman makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu da kaydedildi.

YORUMLAR 10
  • arif gören 7 yıl önce Şikayet Et
    Hitler'in ahlaksız çocukları. Daha dün Münih'te 9 kişi öldürüldü, hemen OHAL ilan ettiniz. Bizim kayıplarımız bunun nerede ise yüz katı. İki yüzlü reziller.
    Cevapla
  • snx 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbim türk islam düşmanı almanyanın belasını ver.amin
    Cevapla
  • okuyucu 7 yıl önce Şikayet Et
    Alamanyaaaaa toprakların üzerinde sakladığın PKK elebaşılarını ve Paralelcileri nerelerde saklıyorsun bu millet onu da biliyor. Kaşınma istersen...
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    adı üstünde;GAVUR millet. Ne beklersin ki...geçmişi belli!
    Cevapla
  • Vatan sağolsun 7 yıl önce Şikayet Et
    12 kişi öldü OHAL ilan ettiler. bu gerçeği yüzlerine vurmak gerekir. Demek ki Müslüman ülkelerde ölenleri insan demiyorum canlı bile saymıyorlar bu insan müsveddeleri. Yaşasın darbeciler ve destekleyenler için cehennem. Yaşasın TÜRKİYEM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!