Başbakan Binali Yıldırım o günleri yazdı

Demokrasinin zaferi, milletin destanı Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı.

Başbakan Binali Yıldırım o günleri yazdı
Başbakan Binali Yıldırım o günleri yazdı
GİRİŞ 24.07.2016 09:38 GÜNCELLEME 24.07.2016 11:57

Bu tarih, Türkiye için bir dönüm noktasıdır. O gece göstermiştir ki, milletler, zor zamanlarda kendilerini millet yapan özelliklerini daha belirgin kılmakta... 15 Temmuz, birlik ve beraberliğimizin çok güçlü bir teyidi oldu. Geçen bir haftanın nihayetinde geriye dönüp baktığımızda, bütün farklılıklarımızı unutarak o gün ve sonrasında darbe girişimine karşı bir ve beraber olduğumuzu bütün dünyaya gösterdik. 

TÜRK MİLLETİ TARİH YAZIYOR

Türkiye’nin bütün şehirlerinde, meydanlarında, Türkiye’nin hukukuna sahip çıkan milletimiz, bir demokrasi destanı yazdı. Yazmaya da devam ediyor. Milletimiz, devletimiz, hükümetimiz, muhalefet partilerimiz, Türk siyasi tarihine kara leke olarak geçen antidemokratik girişimlere bir yenisinin daha eklenmesine karşı durdu. Halkımız; darbeye yeltenenlere, demokrasinin, meşruiyetin, hukukun sillesini indirdi. Darbecileri hain emellerine ulaştırmadı.

ANTİDEMOKRATİK BÜTÜN KALINTILAR TEMİZLENİNCEYE KADAR

Türkiye, 78 milyon vatandaşımızla birlikte meydanlarda demokrasi nöbetinde. Bu nöbet, antidemokratik bütün kalıntılar temizleninceye kadar da sürecek. Türkiye’ye, milletimize, devletimize, Meclis’imize, Cumhurbaşkanı’mıza, hükümetimize kast eden asker kıyafeti giymiş bu eli kanlı terör örgütünün tamamen bertaraf olması için hepimiz gerekeni yapıyoruz, yapacağız. Üç ay için getirilen Olağanüstü Hal (OHAL), bu cümleden bir tedbirdir. OHAL’de, vatandaşımızın günlük hayatlarını olumsuz etkileyecek hiçbir uygulama olmayacak. OHAL, sadece devlet yönetimine dair bir uygulama olarak hayata geçmiştir.

ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE

Biz daha ileri demokrasi diyerek yola çıkmıştık, Allah’a şükür bu çizgide de çok önemli mesafeler katettik. Demokrasiyi ve milli iradeyi hiçbir güç vesayet altına alamaz. Bunun en büyük teminatı, Meclis’imizdir, hükümetimizdir. Türkiye’yi, milletimizi, demokrasimizi tehdit eden, bu uğurda canlara kıyan, kan döken, Meclis’i bombalayabilecek kadar alçaklaşan, çılgınlaşan terör örgütlerine karşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukukunu korumak yegâne amacımız. Türkiye’nin kaosa girmesinden nemalanmak isteyenler kaybetti. Milletimiz kaosa geçit vermedi. Aziz milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Artık eskisinden çok daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti var. Milletimiz geleceğe güvenle bakmakta. 246 şehidimiz, 2 bin 185 gazimiz ve topyekûn milletimizin Türkiye Cumhuriyeti’ne emanet ettiği demokrasi, ne pahasına olursa olsun korunacak. 15 Temmuz 2016 sonrasındaki Türkiye, artık daha sağlam ve daha güvenilir bir limandır.

Haberturk

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak