Darbeci SAT Komandosu milli atlet değilmiş

Marmaris'te Erdoğan'ın konakladığı otele saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan SAT Komandosu Ali Sarıbey'in milli atlet olmadığı belirlendi.

Darbeci SAT Komandosu milli atlet değilmiş
Darbeci SAT Komandosu milli atlet değilmiş
GİRİŞ 24.07.2016 21:39 GÜNCELLEME 24.07.2016 21:39

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerler arasında yer aldığı belirlenen ve güvenlik güçlerinin yol kontrolü sırasında yakalanarak tutuklanan Ali Sarıbey'in milli atlet olmadığı öğrenildi.

Denizci Üsteğmen SAT Komandosu Ali Sarıbey'in, 2011 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılan Ordulararası Askeri Oyunlar'da atletizmin herhangi bir branşında yarışmadığı, orada deniz pentatlonu müsabakalarına katıldığı bildirildi.

Deniz pentatlonunun, kurtarma yüzmesi, faydalı yüzme, çeviklik parkuru, gemicilik parkuru ve amfibi krostan oluştuğu belirtilerek, Ali Sarıbey'in amfibi kros yarışmasında birinci olduğu kaydedildi.

Ali Sarıbey'in atletizmde değil, deniz pentatlonun sadece bir branşında başarı kazanan bir deniz pentatloncusu olduğu belirtildi.

Türkiye Atletizm Federasyonundan açıklama

Türkiye Atletizm Federasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'teki oteline yapılan saldırıda yer alan Dz. Ütğm Ali Sarıbey'in federasyonlarıyla ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bugün bir gazetenin web sitesinde 'darbeci subay milli atlet çıktı' başlıklı haber üzerine Türkiye Atletizm Federasyonu olarak açıklama yapma ihtiyacımız doğmuştur. Söz konusu habere konu olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Marmaris'teki oteline yapılan saldırıda yer alan Dz. Ütğm. Ali Sarıbey'in federasyonumuzla veya milli takımımızla hiçbir bağlantısı yoktur." ifadelerine yer verildi.

Medyanın bu tip haberleri yaparken daha dikkatli olması gerektiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Haberde kendisinin 2011'de Rio'daki Askeri Oyunlar'a milli formayla katıldığı iddia edilmektedir. Bu bilgi de kesinlikle yanlıştır. Kendisinin orada katıldığı yarışma, beş branş üzerinden icra edilen deniz pentatlonu müsabakasıdır. Bir askeri spor disiplini olan deniz pentatlonu müsabakalarının, Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyetleriyle uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. O yarışmada sporcunun birinci olduğu amfibi kros, deniz pentatlonunun beşinci ve son disiplini olup, atletizmdeki kros ile isim benzerliği dışında ilgisi yoktur. Türkiye Atletizm Federasyonunun bu gibi şahıslarla hiçbir zaman ilgisi olmamıştır, olamaz. Federasyonumuz, paralel yapıyla ilgili mücadelede gerekli olan tüm hassasiyeti bundan önce olduğu gibi titizlikle göstermeye devam edecektir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!