Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman ARD Televizyonu'na mülakat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam açıklaması
GİRİŞ 26.07.2016 00:06 GÜNCELLEME 26.07.2016 01:35
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın birçok yerinde idam cezası var. Demokrasilerde söz halka ait. Halk idam diyor" şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Yapılanların hepsi hukuk devleti çerçevesinde yapılan adımlar. Hiçbir şey bunun dışında algılanmamalı. Askeriye içerisine sızmışlar, belli noktalar var. Çok ciddiye alınacak bir örgüt yapıları var. Bunların kimlikleri şu an belli ve belli olduğu için çok hızlı tepki gösterilebildi.

20 bin 30 bin öğretmen, biz çok hızlı bir şekilde M.E.B. üzerinden ve şu anda belli bir takım işe alma sınavları yapılıyor. Çok hızlı bir şekilde telafi etmiş olacağız.

Bu bir terör örgütü ve bu terör örgütüne karşı devlet bir refleks gösterdi. Bu refleksle birlikte bu girişim önlenmiş oldu. Ama daha takip etmemiz gerekiyor ve rehavete kapılmamamız gerekiyor.

Bunları biz çok iyi biliyoruz, bizim istihbari bilgilerimiz var bu konuyla ilgili, itiraflar var elimizde. Askeriyenin içerisinde, bu örgütün ne şekilde yönetildiğini görebiliyoruz.

Gelişen şartları göz önünde bulundurmamız gerekiyor, eğer bir normalleşme olursa OHAL için ikinci bir süreye ihtiyacımız kalmaz. Fransa'da herhangi bir darbe bile olmadı. Türkiye'de olanlarla kıyaslayamazsınız. Burada devlete karşı yapılan girişimle kıyaslayamazsınız. Biz şu anda 3 aylık bir süre verdik, ve 3 ay içinde normalleşme görürsek o zaman bu süreyi uzatmaya ihtiyaç duymayız.

Bazı gerçekleri görmek gerekiyor, dünya gerçeklerinden uzaklaşamayız. Dünyanın ne kadar ülkesinde ölüm cezası var, bunu görmemiz gerekiyor. Sadece AB üyesi ülkelerde ölüm cezası yok, yoksa dünyanın birçok ülkesinde var. Bu bir gerçek. Biz 53 senedir AB kapısındayız, ölüm cezasını kaldırdık, ne değişti? Demokratik hukuk devletinde söz halka ait, halk idam cezası istiyor.

Parlamentoda bu talep yapılır, Meclis kararı kendi verir. Bu adım atılmazsa yapılacak bir şey yok. Bu darbe girişimi başarılı olsaydı, ölenlerin sayısı binlerce olurdu. Çok şükür ki başarılı olmadı. Bu olup bitenleri görmezden gelemeyiz. Halk diyor ki "ölüm cezası istiyoruz", siyasetçi olarak "kabul etmiyoruz" diyemezsiniz.

Ben kral değilim, ben sadece Cumhurbaşkanıyım. Milletin seçtiği bir cumhurbaşkanıyım. Türkiye'de krallık yok, demokratik hukuk devleti içinde halkın taleplerini görmezden gelemezsiniz.

Güçlü olmak yasalara aykırı davranma hakkını doğurmaz ama halkı da dinlemeniz, onları hissetmeniz gerekiyor. Eğer halkı dinlemeseydim beni yüzde 52 ile cumhurbaşkanı seçmezdi.

Siyasetçi sürekli halkla birlikte hareket etmeli, bu da parlamenter meclisin bir özelliği.

Avrupa'daki hükümetler bize samimi davranmıyor. Avrupa Birliği mülteci bağlamında sözünü tutmadı. Bugüne kadar yaptığımız harcamalar 12 milyardolar. STK'ları da hesaplarsak, bir o kadar daha tutar. Bu paralar devletin bütçesine girmeyecek, Suriyeli mülteciler için kullanılacak. Komşu ülke vatandaşlarına kullanılacak. Tabii ki Suriyeli kardeşlerimiz bizim komşularımız, Batılı ülkeler neden sorumluluk almıyor, neden sorumluluğu bizle paylaşmıyor? Batı bize dürüst davranmadı.

YORUMLAR 55
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen bizi bizden iyi tanirsin kisasa kisas olsun hak yerini bulsun
    Cevapla
  • 4444 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reis İdam İdam İdam şart alçaklar için
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    idam yasası geçmez ve ipe un serip yürürlüğe girmezse benden oy beklemeyin.bırakın batı ne derse desin.kendi kararlarımızı kendimiz verelim.yok nato üyeliği tehlikeye girermiş yok ab müzakereleri bitermiş.yemişim natosunu da absini de.natodaki en güçlü sözde müttefiğin yapmadı mı bu darbeyi!
    Cevapla
  • kahyaoglu 7 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet ali şahin ada mada bi şeyler zırvalıyor.Dikkatli araştırılsın Bülent abisi gibi oda yeni mi anlamış fetöyü yoksa.Sakın ADA gib saçma şeyleri dillendirmeyin Bunların Hakkı İDAM Kere İDAM
    Cevapla
  • mehmedim 7 yıl önce Şikayet Et
    kısasa kısas olmazsa olmaz illa idam tüm vatan hainlerine hemde çok ivedi bir şekilde hemen tüm vatan hainlerine örnek olacak şekilde meydanlarda halkın önünde canlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi