"Yanımızdakilerin hain olduklarını gördük"

Abdullah Gül, darbe girişiminin olduğu geceye ilişkin 'Yıllardır yanımızda olan insanların haine dönüştüklerini gördük' ifadelerini kullandı

"Yanımızdakilerin hain olduklarını gördük"
"Yanımızdakilerin hain olduklarını gördük"
GİRİŞ 26.07.2016 13:35 GÜNCELLEME 26.07.2016 13:43
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı.

'Türkiye'nin en karanlık gecesiydi'

O gece Türkiye'nin en karanlık gecelerinden biriydi. Sayın Başbakan doğrusu çok güzel şekilde ifade etti, 'kalkışma' dedi. Bunun bir emir komuta zinciri olmadığını söylemesi çok büyük bir işaret oldu herkese. Hepimiz ona göre konumlarımızı aldık, kendimizi, lojistiğimizi nasıl temasa geçeceğimizi. Bu yaşadığımız en kanlı ve en cüretkar darbe girişimidir. Eğer başarılı olsalardı, Türkiye karanlık bir döneme girerdi.

Hangi örgüte mensup olursa olsun, aklını veya fikrini birisine emanet ediyorsa, bir zincire teslim ediyorsa, bu tehlikelidir. Ne olursa olsun. İşte bunun en açık misali, Türkiye'ye yaşatan örgütün en büyük vasfı nedir? Şeffaf olmaması.

En ağır şekilde cezalandırılmalı

Gül, "Artık, yapılması gereken bu oldu, bu girişimi yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. İkincisi ise Türkiye'yi düştüğü bu durumdan süratle kurtarmalıyız. Türkiye bunları yaşayarak maalesef çok büyük bir şekilde imajı zedelendi. Türkiye'de demokrasiyi çok daha güçlü hale getirmeliyiz. Şeffaf olmayan her örgütten kaçınmalıyız.

Görüyorsunuz, beş yıldır yanınızda olan insanlar nasıl bir anda haine dönüşüyor. O dönemden de, benim dönemimden de bazı isimler ortaya çıkıyor. Bu şunu gösteriyor, o takiyye denen şey o kadar kötü bir şey ki, insanların en yakınına olan güvenini yok eder, bütün toplumların psikolojisini bozuyor. Ben bir kez daha tüm şehitlerimize rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak'a taziye

Darbeci askerler tarafından şehit edilen Yeni Şafak muhabiri Mustafa Cambaz için Yeni Şafak'a taziyelerini ileten Gül, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Holding Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Albayrak, Albayrak Holding Yönetim Kurulu üyesi Nuri Albayrak ve Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile de görüştü.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 22
  • Sedat berkarda 7 yıl önce Şikayet Et
    Hep korktum bu alcaklar bunu yapti ülkem halkim zor bir yoldan döndü.bu itleri temizleyecez diye hak ile batini ayirirken dogru olsun düzgün olsun.ALLAH yar ve yardimcimiz olsun hem bizim hem karar vereceklerin...
    Cevapla
  • meral 7 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın danıştaydaki kıs kıs gulmeniz hala gözümün önünde artık kimseye güvenmiyorum
    Cevapla
  • kerim 7 yıl önce Şikayet Et
    Samimiyetinizde hala şüpheliyim şahsen o kadar millette hayal kırıklığı oluştuki artık her söylenene inanamıyoruz
    Cevapla
  • haluk 7 yıl önce Şikayet Et
    samimiyetine güvenmiyoruz yaşadıklarımızı hatırlayalım. arabulucuları muhatap alması, gezideki tavırları ,tivitir açıklamaları vs vs
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    iş tepetaklak gelince şimdi böyle oldun. O danıştay töreninde yüzündeki ifadeyi hiçbir zaman unutmayacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı