Bağış'tan Gülen için çok stratejik hamle

Egemen Bağış, Terör Örgütü liderinin yaşadığı Pennsylvania eyaletinin en büyük yazılı medyasına makale yazdı.

Bağış'tan Gülen için çok stratejik hamle
Bağış'tan Gülen için çok stratejik hamle
GİRİŞ 26.07.2016 13:50 GÜNCELLEME 26.07.2016 13:50
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Terör Örgütü liderinin yaşadığı Pennsylvania eyaletinin en büyük yazılı medyası ve ABD'nin saygın ulusal yayın kuruluşlarından olan Philedelphia Inquirer gazetesinde yayınlanan "Türkiye'nin müttefik kalması için Gülen'i iade edin" başlıklı makalesinde Bakan Bağış ABD yetkililerini sert bir dille uyardı.

Yazdığı makalede Türkiye'yi müttefik olarak tutmak istiyorsanız, Gülen'i iade edin çağrısı yapan Bağış, "Amerika Birleşik Devletletinin Fettullah Gülen'in onurlu bir kişi olmadığını ve bir hain olduğunu görmesinin vakti gelmiştir" dedi.

Avrupa ve dünyanın dört bir yanında güvenlik hassasiyetinin yüksek olduğu bu dönemde Gülen'in iade edilmemesinin güvenlik tehditini arttıracağını belirten Bağış makalesinde "Stratejik ortak ve NATO müttefikimiz ABD'nin özellikle Gülen konusunda Türkiye'yi desteklemesi gerçekçi ve elzemdir. Eğer ABD benzer bir durumda iade talep etse ve Türkiye red etse, bunu dostlarımız adaletsiz ve kabul edilemez bulurdu. Eğer ABD, Türkiye'yi göz ardı ederse, sadece bir müttefiği kaybetmekle kalmayıp, okulları  aracılığı ile Amerikan toplumunun kirlenmesine de sebep olur. Bu belirsizliğe ve kan dökülmesine son vermenin vakti gelmiştir. Gün demokrasinin teröre karşı güçlü durma günüdür" dedi.

Makalesi için Pennsylvania eyaletinin en büyük gazetesini (Inquirer) özellikle seçtiğini belirten Bağış "Bu paralel ihanet çetesi, bir asalak gibi yıllarca bu milletin kanını emdi. Gün geldi 'himmet' adı altında milletten zorla haraç topladı. KPSS sorularını çaldı, beynini yıkadıkları gençleri devlete sızdırdı. Ömrünü terörle mücadeleye vermiş komutanlarımıza iftira atıp, 'darbeci' deyip onları içeri attırdı. 17 Aralık'ta Sayın Cumhurbaşkanı ve yakın çalışma arkadaşlarına kumpas kurdu ve iftira attılar, montajlar yaptılar. Bizlere itibar suikastı düzenlediler, hayatımızı kararttılar. Gönül isterdi ki bunların ne kadar kumpasçı, yalancı ve iftiracı olduklarını görmek için bu kadar şehit vermeseydik ama artık bütün dünya bunların ne aşağılık olduğunu gördü. İçinde yaşadığı eyaletin en büyük gazetesinin makalemi yayınlaması onların da bu terörist başı sahtekardan rahatsız olduklarını gösteriyor" dedi.

YORUMLAR 18
  • Hidayet 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisim kov gitsin şunu
    Cevapla
  • ön yargı 7 yıl önce Şikayet Et
    Paralelciler egemen bağış ada tuzak kurdular.Gayet düzgün bir siyasetçi
    Cevapla
  • Kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika artık Güleni iade etse dahi müttefik olamaz.Bizim dostluğumuz iyi tersimiz sert olur.ABD ders almıyorsa görür.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ahlaksizin ne isi var. Utansa milletin karshisina cikmaz
    Cevapla
  • sultan 7 yıl önce Şikayet Et
    bakaraya makara diyen adam degilmi bu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor