Abdullah Gül ’Demokrasi Nöbeti’ne katıldı

Beykoz’da Milli İrade nöbetine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşma yaptı.

GİRİŞ 30.07.2016 11:57 GÜNCELLEME 30.07.2016 12:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milli İrade nöbeti tüm yurtta olduğu gibi Beykoz’da da sürüyor. Beykoz’daki nöbete 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı.

15 Temmuz’da Türkiye tarihinin en karanlık sayfalarından birini yaşadığını söyleyen Gül, "Bütün cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç görmediğimiz, hiç yaşamadığımız ve hiç de unutulmayacak bir acı, utanç ve rezillik yaşandı. Çok şükür böyle bir gece baskınında halkın cesareti, fedakarlığı ve Vatan sevgisi memleketi kurtardı. Bu uğurda 300’e yakın şehitlerimiz oldu. Sivil vatandaşlarımızdan, kahraman polislerimiz ve kahraman askerlerimiz hepsine şükran borçluyuz. Hepsinin mekanı cennet olsun." dedi.

BUNLARI YAPANLAR DEŞİFRE OLDULAR

Böyle bir utancı ve böyle bir hainliği yapanları Türk milletinin hiç bir zaman unutmayacağını söyleyen Gül," Artık bunları yapanlar deşifre oldular. Fetullah Gülen ile grubu nasıl teröre bulaştıkları ve nasıl terör örgütü haline dönüştüklerini bütün dünya alem gördü. Burda hepimizin alacağı ders var. Hiç kimsenin aklını, fikrini başka birisine emanet etmemesi gerekir. Hiç bir insanın aklını fikrini başkasına kiraya vermemesi gerekir. İnsanın aklının almadığı şey bu insanların akıllarını ve fikrilerini başkasına emanet edip, kiraya vermiş olmaları. Yoksa bu caniliği ve hainliği bu gözünü kırpmadan halka saldırıyı nasıl gerçekleştirbilirlerdi." şeklinde donuştu.

BÜTÜN DÜNYA TÜRK HALKININ CESARETİYLE GURUR DUYDU

Gül konuşmasını şöyle sürdürdü; "Böyle bir ülkede nasıl olur da asker ve polis karşı karşıya gelir ve nasıl olur da acımazsızca ateş edilebilir. Şüphesiz ki burada TSK’yı ayrı tutmamız gerekir. Silahlı Kuvvetlerimiz peygamber ocağıdır. Ama silahlı kuvvetlerin içerisinde bir grubun , demin ismini söylediğim grubun gizli bir şekilde örgütlendiğini uzun süre takiye yapıp kendilerini farklı gösterdiklerini ve gizlediklerini bunları kim hayal edebilirdi. Ne yazıkki bu grup kahraman polise ve diğer kahraman askerlere ateş açtılar. Bunun da ötesinde köprüde, karakollarda, meydanlarda, Ankara, İstanbul’da halkla karşı karşıya geldiler. Sizle ne kadar gurur duysak azdır. İşaret verildiğinde, ’Kim var?’ denildiğinde, sağına soluna arkasına bakmadan sokağa çıktınız. Bizler sizlere seslendiğimizde, değerli Cumhurbaşkanı Tayyip Bey sizlere seslendiğinde, değerli başbakan seslendiğinde arkanıza bakmadan sokağa çıktınız. Öyle bir çıktınız ki ne tank gördünğüz ne zırlı araç gördünüz. Hiç bir şey görmedi gözünüz. Sadece bu vatanı karanlık bir döneme girmekten, bir cuntanın hakimiyetine girmesinden korudunuz. Bütün dünya ibretle seytretti. Bütün dünya Türk halkının bu cesareti ve fedakarlığıyla gurur duydu ve hayran oldu. Ve başka milletlere de ders verdiniz. Onlar vahşice yaptılar bunu. Şimdi medeni bir memleket hukuk karşısında nasıl yargılarsa muhakak ki öyle yargılanacaklar. Bunu da ibreti alem için herkes görecektir."

YORUMLAR 10
  • Ismail hakki efendi 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisin kardesiydin reis sana öyle demisti cumhurbaskani olurken önceden hic gözukmedin simdi hayret insanlarin NE oldugu belli degil Allah yardim etsin reise
    Cevapla
  • ercu 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafamda hep soru işareti olan kişi...Arkadaş birinden huylanıyorsam altından muhakkak bir şeyler çıkıyor.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 7 yıl önce Şikayet Et
    Sn Abdullah GÜL. GEZİ ve 17-25 Aralık'ta olaylarında şimdi meydanlarda yaptığını yapmadı da neden şimdi meydanlarda darbeye karşı ŞOV yapıyor. 15 Temmuz öncesi nerelerdeydi, Şimdi meydanlara çıkarak halkı kandıracağını mı sanıyor.
    Cevapla
  • anti-darbeci 7 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü boydaklar için hayırsever işadamlarıdır deyip kaşlarını çatan yine abdullah güldür
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    atadığı bütün rektörler paralelciydi,hepsi ünivlere adamlarını yerleştirdi. şimdi temizleniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!