Bağış’tan AB’ye üstü kapalı gözdağı

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB'ye anladığı dilden cevap verdi.

Bağış’tan AB’ye üstü kapalı gözdağı
Bağış’tan AB’ye üstü kapalı gözdağı
GİRİŞ 09.08.2016 16:24 GÜNCELLEME 09.08.2016 16:24
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Suriyeli ve Iraklı göçmenlerin büyük bölümü, Almanya ve Fransa’ya doğru yollarına devam etmek üzere, Avrupa topraklarına erişmekten memnun olacaktır” dedi.

İtalyan La Repubblica gazetesine mülakat veren Bağış, Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı krizi hakkındaki soruları yanıtladı. Gazetenin muhabiri Marco Ansaldo’nun, “Avrupa Birliği’nin sığınmacı akımı yönetimini Türkiye’den alıp Yunanistan’a vermeyi hedefleyen bir B planı var mı?” şeklinde sorusunu yanıtlayan Egemen Bağış, “Hayır, şimdiye kadar böyle bir projeye dair en ufak bir duyumumuz olmadı. Fakat sanıyorum ki Suriyeli ve Iraklı göçmenlerin büyük bölümü, Almanya ve Fransa’ya doğru yollarına devam etmek üzere, Avrupa topraklarına erişmekten memnun olacaktır.” dedi.

Muhabirin, “Eğer, AB’nin gerçekten alternatif bir plan düşünse idi, buna tepkiniz ne olurdu?” sorusunu ise Bağış, “Göçmenler Avrupa istikametinde yollarına devam etseler, bu Türk halkı ve hükümeti açısından olumsuz bir husus değildir. Şu açıdan: Sonuç itibarıyla, bizim istediğimiz şey, Suriyeli ve Iraklı komşularımızın mutluluğu ve refah içinde yaşamalarıdır” diye cevapladı.

AB verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı

Muhabirin, bu projenin Türkiye’ye gönderilecek olan 6 milyar Euro’yu Atina’ya kaydırabileceği ve Türkiye’yi rahatsız edip etmeyeceği şeklindeki sorusunu yanıtlayan Bağış, “Avrupa Birliği’nden vatandaşlarımız için bize para vermesi gibi bir talebimiz asla olmadı! Bu meblağı Tiranlardan kaçan ve sınırlarımız içinde kendilerine güvenli bir liman bulan 3 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklının gereksinimleri için istedik. Şimdiye kadar zaten en az 15 milyar Avro harcadık. Avrupa Birliği ise verdiği sözlerden hiçbirini tutmadı” diye konuştu.

Egemen Bağış, göçmenler meselesi bakımından en fazla sıkıntı çeken iki ülke olan Türkiye ile Yunanistan’ın olası bir işbirliği ihtimalinin olup olmadığı sorusuna, “Tarihi farklılıkları bir kenara koymak ve ileri görüşlü liderleri Atatürk ve Venizelos’un zamanında öngördükleri işbirliği ruhunu yeniden oluşturmak adına Türkiye ile Yunanistan açısından mükemmel bir dönem... Ancak terörizmi göğüslemek ve krizin gerçek kaynağının Esad rejiminin gaddarlığı olduğuna diğer ülkeleri ikna etmek gerekiyor” yanıtını verdi.

Gülen’in Hain Olduğunu ABD’nin Kabul Etmesinin Zamanı Geldi

ABD’nin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmemesi durumunda neler olabileceği sorusunu da yanıtlayan Egemen Bağış, “ABD’nin; Gülen’in şerefli bir insan değil, bir hain olduğunu kabul etmesinin zamanı gelmiştir. Şebekesi aracılığıyla bir darbe planladı ve azmettirdi. Şayet ABD Türkiye’yi görmezlikten gelecek olursa, gelecekte bir müttefikini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 23
  • RECEP 7 yıl önce Şikayet Et
    egemen bagisa mikrofan vermeyelim partimizin ve ulkemizin gelecegi icin. Samimi duygularla hareket etsede o is bitti kenardan bizi desteklesin yeter bence???
    Cevapla
  • AKINCI 1453 7 yıl önce Şikayet Et
    haber7 sizi yaratana kurban olayim ne olur bu adami adam yerine koyupta haber yapmayin.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Konuşma yetkisini kimden aldın bilmiyorum ama kim verdiyse geri alsın. Hiçbir şekilde diplomatik konuşma yapamıyorsun ve ülkemizi zor durumda bırakıyorsun. Lütfen sus ve kenera çekil. Aklınca ders veriyorsun AB ye. Verilmesi gereken tek mesaj var "biz yolumuza bakarız mülteciler nereye gitmek isterse gider. Ülkemizde kalmak isterlerse elimizden geleni yaparız." bu kadar.
    Cevapla
  • Ertuğrul 7 yıl önce Şikayet Et
    bu adama hiç kanım ısınmıyor fetöcuların kumpsaıda olsa kendi ağzından çıkan sözler müslümana yakışmıyor.
    Cevapla
  • Halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamdan nefret ediyorum ak partiye en büyük zararı bu verdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!