FETÖ'nün sinsi 'AK Parti' planı

Star Gazetesi yazarı Resul Kurt, bugünkü köşesinde FETÖ'nün AK Parti ile milleti karşı karşıya getirmek için yaptığı kirli oyunları yazdı.

FETÖ'nün sinsi 'AK Parti' planı
FETÖ'nün sinsi 'AK Parti' planı
GİRİŞ 14.08.2016 11:50 GÜNCELLEME 14.08.2016 11:56
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Star Gazetesi yazarı Resul Kurt, bugünkü köşe yazısında  FETÖ'nün millet ile AK Parti'yi karşı karşıya getirmek için  harcadığı yoğun mesaiye dikkat çekti. FETÖ'yü "Her zaman kendini gizleyen, sinsi bir şekilde örgütlenen, sarmaşık gibi her yanı saran, kendinden olmayanlara iftira ve karalama-tezvirat yapan, haksız ve hukuksuz bir şekilde kumpaslar kuran, kendinden olmayana hayat hakkı vermeyen bir yapı" olarak tanımlayan Kurt, 7 Haziran seçimleri öncesi Bağ-Kur’lulara çıkarılan geriye dönük borçlardan, SGK'nın velilerden istediği astronomik cezalara kadar bir çok gelişmenin altında FETÖ'nün parmağı olduğunu yazdı.

FETÖ ile mücadele adı altında, bazı yöneticilerin FETÖ’yle ilgisi olmayanları da görevden aldırarak ve bu kişilerin suçsuz oldukları anlaşılıp göreve iade olmasını sağlayıp süreci sulandırmaya çalıştığı uyarısında bulunan Kurt,  "Ayıklama ve değerlendirme komisyonları FETÖ’nün suyunu içmemiş objektif kişilerden seçilmelidir." diye yazdı.

İşte o yazıdan çarpıcı bölümler...

"FETÖ’cü olmasa bile düne kadar FETÖ ile kolkola olan yöneticiler ola ki duygusal davranabilir diye, ayıklama ve değerlendirme komisyonları FETÖ’nün suyunu içmemiş objektif kişilerden seçilmelidir.

Kurumlarında FETÖ adına astlarından/memurlarından himmet-kurban-burs toplayan, FETÖ’cüleri kilit noktalara atayan, Kuruma yeni memur alınırken sınav komisyonlarını FETÖ’cülerden oluşturan, birkaç istisna hariç tüm yeni memur alımlarında FETÖ’cülere şans tanıyan ve FETÖ’cüleri memuriyete başlatan, FETÖ’cü olmayanlara nefes aldırmayıp her türlü mobbing’i uygulayan, en zor görevleri veren, yönettikleri kurumların döner sermayelerini, parasal ve finansal imkanlarını son kuruşuna kadar FETÖ’ye aktaran, malzeme ve hizmet alımlarında göstermelik ihalelerle ve fahiş bedellerle FETÖ’cülere iş yaptıran, FETÖ’cü olmayan işadamlarına veya esnafa yapmadık zulüm bırakmayan, her yıl en az birkaç kez bu malum teröristlerin yurt dışındaki etkinliklerinde boy gösteren, okullarında yatıp kalkan, egosu tavan yapmış bazı yöneticilerin halen ‘güya’ FETÖ ile mücadele bahanesiyle bu komisyonlarda görev yaptırılmasına tahammül edemiyorum. Devletin arşivleri ve kayıtları duruyor, hangi bürokrat yurt dışında nereye gitmiş, nerede kalmış, hızlıca hangi görevlere getirilmiş açıkça bellidir zaten.

SÜRECİ SULANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

FETÖ ile mücadele adı altında, bazı yöneticiler kendilerine bürokraside rakip olanları tasfiyeye çalışmakta, önce FETÖ’yle ilgisi olmayanları da görevden aldırmak ve bu kişilerin suçsuz oldukları anlaşılıp göreve iade olmasını sağlayarak da bu süreci sulandırmaya çalışmaktadırlar.

SARMAŞIK GİBİ HER YANI SARAN BİR YAPI

FETÖ her zaman kendini gizleyen, sinsi bir şekilde örgütlenen, sarmaşık gibi her yanı saran, kendinden olmayanlara iftira ve karalama-tezvirat yapan, haksız ve hukuksuz bir şekilde kumpaslar kuran, kendinden olmayana hayat hakkı vermeyen bir yapı.

7 Haziran seçimleri öncesinde bu köşeden, ‘Velilere SGK’dan astronomik ceza geliyor’ başlıklı yazımızda seçim öncesi okul aile birlikleri ve velilerle AK Parti’yi karşı karşıya getirecek, AK Parti’yi veliler nezdinde zor duruma sokacak bir tuzak kurulduğunu, 7 Haziran seçimleri öncesinde birçok veli AK Parti’ye karşı kışkırtılmış ve AK Parti eğitim düşmanı ilan edilmeye çalışıldığını açıklamıştım. 

AK PARTİ İLE ESNAFI KARŞI KARŞIYA GETİRECEKLERDİ

Yine aynı dönemlerde ve tam seçim öncesinde 550 bin Bağ-Kur’luya geriye dönük onbinlerce liralık borç çıkarılarak esnafın, tüccarın (Bağ-Kur’luların) AK Parti’ye olumsuz bakması sağlanacaktı. Ama bizim yazılarımız bu oyunları bozdu.

Demem o ki, FETÖ ile mücadeleye öncelikle samimi ve dürüst yöneticilerden komisyonlar kurularak başlanmalı, geçmişi şaibeli ve karanlık kişiler bu komisyonlarda olmamalıdır. Adaletin en hassas ölçüsünde ve bir tek mağdur bile olmayacak şekilde kararlar verilmelidir.

2008 YILINDAN SONRAKİ TÜM SINAVLAR İNCELENMELİ

2008 yılından sonraki tüm kariyer mesleklere (uzman, müfettiş, kaymakam vb.) giriş sınavları incelenmeli, komisyonlarda kimlerin olduğuna bakılmalı, komisyon üyelerinin tek tek bilgisine başvurularak FETÖ’cülere yönelik kayırmalar, sınav kağıtlarının düzeltilmesi, not yükseltilmesi gibi hususlarda bilgilerine başvurulmalı.

Özellikle bazı kurumlardaki hızlı yükselmeler, genç yaşlarda çok üst görevlere gelmeler, 7 Haziran seçimleri öncesinde vatandaşların mağduriyetine neden olan bürokratların da unutulmaması, sorgulanması gerekiyor.

Ayrıca paralel yapının memur-yönetici yapılanması olan ve 2013 yılında ‘paralel yapı’ya para taşıyan SGK’nın kayıp kamyonları haberlerinden sonra apar topar kapatılan Marmara Yöneticiler Federesyonu (MAYFED) gibi derneklere üye olmuş olanlar da ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulmalıdır."

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 41
  • Kan Kanseri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sarmaşık değil KANSER gibiler
    Cevapla
  • Kaan 7 yıl önce Şikayet Et
    ne 2008 i. geçmişin 30 senelik sınavları incelensin
    Cevapla
  • ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    17- 25 aralıktan sonra başka bankadan kredi çekip bankasya ya yatıranlar incelenmelidir
    Cevapla
  • Nevin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı görmekten midem bulanoyor yaa , ahh bir görsem boğazını sıkasım geliyo.
    Cevapla
  • karadeniz usagı 7 yıl önce Şikayet Et
    sen yap planlarını fetööö.bilinizki sonunuz alevli bir ahhh tır.intikam alanların en hayırlısı Allahtır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!