İsrail'den Türkiye'ye Gazze tepkisi

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye düzenlenen hava saldırıları konusunda Türkiye'nin açıklamalarını eleştirdi.

İsrail'den Türkiye'ye Gazze tepkisi
İsrail'den Türkiye'ye Gazze tepkisi
GİRİŞ 22.08.2016 22:15 GÜNCELLEME 23.08.2016 00:21
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmiş olmamız, onun temelsiz kınamaları karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmez." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in, topraklarına yönelik tüm roket saldırılarına karşı sivilleri uluslararası hukuka ve vicdana uygun şekilde korumaya devam edeceği belirtilen açıklamada, "Türkiye, başkalarının askeri harekatını eleştirmeden önce iki kere düşünmelidir." görüşüne yer verildi.

TÜRKİYE'NİN AÇIKLAMASI

Türkiye, İsrail'in "roket atıldığı" iddiasıyla Gazze Şeridi'ne dün düzenlediği saldırıları Dışişleri Bakanlığı açıklamasıyla kınamıştı.

Açıklamada, "Ülkemizin İsrail'le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Aksine, İsrail'in uluslararası hukuka ve her şeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanılmıştı.

YORUMLAR 72
  • bazılarına 7 yıl önce Şikayet Et
    Ümmetçilik Kuran'ın emridir. Musluman muslumanin kardeşidir. İrkcilik seytanin emridir ve silahıdır. Menfaatcilik, haksızlık karşısında susmak dilsiz seytanliktir. BİZİ BİZ YAPAN DA KEFERELERDEN FARKLİ VE HAK KATİNDA DEĞERLİ KİLAN DA BU ERDEMLERDİR. İsrail zalim Filistin mazlumdur. Karar sizindir, cehennem de cennette karar vericileri gözlemektedir.
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    dogru herşeye burnunu sokmamak lazım
    Cevapla
  • diyarlı 7 yıl önce Şikayet Et
    beyler bu yahudi milletine asla bel bağlanmaz kör yılan gibidir her an seni soka bilir.İslam tarihinde Peygamberimize en çok zülüm eden yine bu yahudiler dir bilmiş olalım.
    Cevapla
  • Sami Franz 7 yıl önce Şikayet Et
    İsrael sorumluluk sahibi her devlet gibi vatandaşlarını koruma görevini icra ediyor . Gazza şeridinden atılan kassam roketi sderot'ta boş alana isabet etti, karşılık olarak da yine can kaybı olmayacak şekilde uyarı amaçlı küçük bir bombardıman yapıldı. Arap milliyetçiliğine hizmet eden din temelli dayanışmanın neticeleriyle defalarca yüzleşildi ve hep ikili ilişkiler zarar gördü. Israel'in kendini savunma hakkına herkez saygı duymak zorunda.
    Cevapla
  • Abdullah64 7 yıl önce Şikayet Et
    Sabetaistlerden bu millet çok çekti. Sen bu meseleye Fransız değilsin değil mi SAMî
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    türkçede bir defa israel diye bir devlet adı yok. öğren ondan sonra savun. ama kendini müslüman ve türk hissetmiyorsan başka tabi.
    Cevapla
  • bitlisli 7 yıl önce Şikayet Et
    yahudi meymeneti ne İsrailli ulke kabul ederim ne dr haklarına saygi duyarım Siyonistler e ne zamandan beridir saygi duyuluyr
    Cevapla
  • vatandasever 7 yıl önce Şikayet Et
    Kafan iyi mi
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    israil anlaşmasını onaylayan milletvekillerinin takkelerini önlerine alıp bir kez daha düşünmeleri gerkiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?