Devlet Bahçeli'ye FETÖ listesi

Başbakan Yıldırım muhalefet liderleriyle gerçekleştirdiği zirvede Bahçeli’ye kamudan tasfiye edilenlerle ilgili bir bilgilendirme yaptı.

Devlet Bahçeli'ye FETÖ listesi
Devlet Bahçeli'ye FETÖ listesi
GİRİŞ 23.08.2016 09:14 GÜNCELLEME 23.08.2016 09:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Kurunun yanında yaş da yanmasın’ uyarısı üzerine çok hassas bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Daha önce MHP’nin verdiği, görevden alınan ya da gözaltına alınan kamu görevlileriyle ilgili liste üzerinde hassas bir çalışma yaptıklarını bildiren Başbakan, çapraz tahkikat ile listeyi gözden geçirdiklerini vurguladı. Bu çalışma sonucunda da MHP’nin “FETÖ’cü değil” listesi içinde yer alan ancak tahkikat sonucunda cemaatçi olduğu tespit edilenlerle ilgili liste çıkardıklarını kaydeden Başbakan, Bahçeli’ye görüşme sırasında listeyi verdi.

Listede yer alan isimlerin yanında haklarında cemaatçi olduklarını gösteren delillere ve bağlantılara yer verilmesi de dikkat çekti.

YENİ LİSTE YOLDA

MHP 4 Ağustos’ta Genel Sekreter İsmet Büyükataman aracılığıyla AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’e 310 kişilik liste vermişti. Başbakan’ın zirvede Bahçeli’ye verdiği cemaatçi listesinin bu ilk listenin tahkim edilmesi sonucunda oluştuğu bildirildi.

MHP daha sonra da 15 Ağustos’ta 652 kişilik bir liste daha vermişti. MHP’de mağdurların başvuruları alınmaya devam ediliyor ve önümüzdeki günlerde yeni bir listenin daha verileceği bildirildi.

DİYALOĞA DEVAM

Bu arada zirvede muhalefet liderleriyle hükümet arasındaki zirve görüşmelerinin devamlılığının sağlanması konusunda da mutabakata varıldığı belirtildi. Liderlerin önümüzdeki dönemde de özellikle devam eden cemaat operasyonları kapsamında işbirliği ve diyaloğu sürdürecekleri kaydedildi.

KAYNAK: CUMHURİYET
YORUMLAR 9
  • Adem ALBAYRAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli , MHP il teşkilatlarına bir göz atın. Yığınla FETÖ mensubu il yönetimlerinizde. Son 1-2 yılda yönetime dahil olanlar özellikle sorgulansın.
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuruymus, yasmis hic kimsenin gözünün yasina bakilmasin, ne kadar büyük bir tehlike atlattigimizi unutmayalim, en ufak süpede sahislarin devletle alakasi kesilmesi gerekir. kim olursa olsun. Baska Türkiyemiz yok.
    Cevapla
  • ibrahim adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö cü bildiğim adamlar ne hikmetse azılı MHP li olmuşlar.İlçe başkanlarıyla kafakol olmaları boşuna değilmiş.Son seçimlerde Fetö emriyle MHP ye oy vermiş olmaları onları ülkücü yapmaz.Çünkü onlar Baştakiyyeci dirler
    Cevapla
  • ülkücü 7 yıl önce Şikayet Et
    Yönetim kimin ülkücü, kimin türkücü olduğunu bilir. o yüzden liste istiyorlar.
    Cevapla
  • kenan delibaş 7 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz gereğini yapar yapacaktır devletimize destek vermemiz gerekmektedir sayın devlet bahçeli yi takdir etmek lazım verdiği destekle ne kadar milletçi olduğunu kanıtlamış perçinlemiştir
    Cevapla
  • analizci 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet mekanizması böyle çalışmalı. Amir dosyayı hazırlar amirliğe yükselebilecek mesai arkadaşlarıyla müzakere eder ve gereken yapılır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı