'Cerablus operasyonuna destek vereceğiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Cerablus operasyonu için her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

'Cerablus operasyonuna destek vereceğiz'
'Cerablus operasyonuna destek vereceğiz'
GİRİŞ 23.08.2016 18:35 GÜNCELLEME 23.08.2016 18:40
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de IŞİD'in elindeki tuttuğu Cerablus'un geri alınması için Ankara'nın her türlü desteği sağlayacağını söyledi. Suriyeli muhalifler, ilçeyi IŞİD'den kurtarmak için operasyona hazırlanıyor.

Operasyonun Türkiye'nin güvenliği için önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Ankara'yı bugün ziyaret eden Kuzey Irak lideri Mesut Barzani ve yarın Ankara'ya gelecek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la üçlü bir toplantı yapılmayacağını açıkladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Musul yakınlarındaki Başika kampından 650'den fazla IŞİD'li teröristi öldürdüğü bilgisini de verdi.

Cerablus'taki IŞİD mevzilerinden son 24 saatte Türkiye tarafına fırlatılan havan mermileri, Gaziantep'in sınır ilçesi Karkamış'a isabet etti. Türkiye, havan mermilerine yoğun top atışıyla yanıt verdi.

KURTULMUŞ: TÜRKİYE SEYİRCİ KALMAZ

Numan Kurtulmuş'tan Cerablus açıklaması: Türkiye seyirci kalamaz
Karkamış'taki sınır hattına çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı ve ağır silahlar konuşlandırıldı. Ayrıca sınır hattındaki bölgelere iş makineleriyle mevziler kazıldı, üst düzey komutanlar bölgeye gelip birlikleri denetledi.

CERABLUS NEDEN ÖNEMLİ?

IŞİD’in yabancı ülkelerden gelen militanların Suriye ve Irak’ta kontrol ettiği alanlara ulaştırmak için kullandığı sınır ilçesi Cerablus, Menbic’in ele geçirilmesinin ardından örgüt için daha önemli bir hal aldı.

IŞİD, Cerablus’u da kaybetmesi durumunda Halep’in kuzeydoğusunda sahip olduğu bölgelerde daha çok baskı altına girecek. Cerablus, muhaliflerin kısa süre önce IŞİD’den aldıkları el Rai sınır kasabasına 54 km uzaklıkta bulunuyor.

YORUMLAR 39
  • Mete 7 yıl önce Şikayet Et
    başımızın belası ülkeler nerden de komşu olmuşuz sizin gibi ülkelerle mahvettiniz güzelim ülkemizi.
    Cevapla
  • Arda 7 yıl önce Şikayet Et
    Komşu olmadan önce sahibiydik oraların, baş belası Amerika ve onların piyonlarıdır. Bunu aklına iyice sok.
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika köpeklerini salmış bizimle oynayıp duruyorlar.
    Cevapla
  • erendb 7 yıl önce Şikayet Et
    bahsedilen muhalif sayısı 500 civarı. ne umuluyor anlamış değilim. bizzat müdahale edilmeli ,sadece işid değil ypg ye de mudahale edilmeli. abd nin oyununa çomarı SOKMALIyız.
    Cevapla
  • zor iş 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd sürekli silah yardımını hiç kesmiyor ayrıca finansta sağlıyor bitirmek çok zor.belki koridorun tamamlanması engellenir ama bitiremeyiz.
    Cevapla
  • Alperto 7 yıl önce Şikayet Et
    Askerimiz son kalan gri bölgeye girmeden uzaktan top atışlarıyla bu iş zor.Abd nin verdiği sözlere güvenilmez. Fıratın batısındaki Mümbiç daeş den kurtarıldığında pyd güçleri çekilecek sözü veren abd ayak sürüyor.Carablus-Mare hattı düşerse pkk/pyd kuşağı tamamlanmış olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama