CHP'den Cerablus operasyonuna şartlı destek

CHP Lideri'nin Cerablus operasyonunu, IŞİD ile sınırlı kalması şartıyla desteklediği öğrenildi.

CHP'den Cerablus operasyonuna şartlı destek
CHP'den Cerablus operasyonuna şartlı destek
GİRİŞ 25.08.2016 09:36 GÜNCELLEME 25.08.2016 10:03
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık etti. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda dün sabah başlayan Cerablus operasyonu değerlendirildi.

ŞARTLI DESTEK

Milliyet'in haberine göre; toplantıda değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri, Fırat Kalkanı operasyonunu IŞİD ile sınırlı kalması ve uluslararası hukukun öngördüğü sınırlarda kalınması durumunda destek vereceklerini ifade etti.

"HAKLI ÇIKMAKTAN YORULDUM"

Kılıçdaroğlu, toplantıda şu değerlendirmelerde bulundu: “2013 yılının Aralık ayında bir basın toplantısı yapmıştım, haklı çıkmaktan yoruldum. Aralık 2013’te sadece IŞİD ile mücadele edecekseniz biz bu tezkereye evet deriz demiştim. Ama amaçları IŞİD ile mücadele etmek değildi. AKP’nin Suriye politikalarının ne kadar yanlış olduğu, CHP’nin ne kadar haklı olduğu bugün bir kez daha ortaya çıkıyor. Umarız Cerablus’ta başlatılan IŞİD ile mücadele; Türkiye’de Türkiye IŞİD’ine yönelik olarak da sürer. IŞİD’e yönelik mücadeleyi destekliyoruz. Ancak Türkiye, uluslararası hukukun öngördüğü kurallara uymalıdır. Türkiye, tüm komşularının toprak bütünlüğünü savunmalıdır. Türkiye’nin geldiği nokta AKP’nin politikalarının sonucudur. 2010 referandumuna da tek karşı çıkan bizdik. Bu referandumun ardından yargıya, orduya darbeciler yerleştiler. Türkiye’nin sınır kapılarının açılması, IŞİD’in orada var olmasının sebebi AKP hükümetinin izlediği politika çünkü o sınır kapıları kevgire döndü.”

YORUMLAR 223
  • Reisin Askerleri 7 yıl önce Şikayet Et
    herşeye şart, nesiniz ki ne olasınız. senden bu vatana yar olmaz kıllı
    Cevapla
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz ona dokunmadık ama o sana dokunda lakin ucuz atlattın...
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek sadece daeşle sınırlı kalsın yahuu.Bu adam konuşmuyor zırvalıyor.Peki pyd ne orada, onlar bostan korkuluğu mu.Sen hiç kafanı yorma çarkçıoğlu, biz orada daeşlede savaşacağız, pyd pkk köpekleriylede savaşacağız.Allahın izniyle muzaffer olacağız.
    Cevapla
  • Gölge 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapma ya, essahtan mı böyle olmuş. DAEŞ'ten başka orada YPG ve PYD var bunu herkes biliyor. Sen sadece DAEŞ'le mücadele edin deyip, diğerlerini dışarıda bırakırsan bu ne anlama gelir? Hani PKK ne ise PYD ve YPG oydu. Yoksa sen öyle düşünmüyor musun?
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Aptalca politikalarınızı bırakın artık biz de bundan bıktık. Suriye de Daeş ten daha önemli sorunlar olduğunu göremeyecek kadar körsünüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı