Tüfenkci: FETÖ'nün finansörleri bitecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, FETÖ'ye finans sağlayanların üstüne azimle gideceklerini söyledi.

Tüfenkci: FETÖ'nün finansörleri bitecek
Tüfenkci: FETÖ'nün finansörleri bitecek
GİRİŞ 27.08.2016 13:37 GÜNCELLEME 27.08.2016 13:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Örgüte finans sağlayanların da üstüne hukuk çerçevesinde gidiyoruz. Bu yapının içerisinde olan bir kısım şirketler kapatıldı. Bir kısmına da kayyum atandı. Gerekli işlemler yapılacak” dedi.

Kırşehir Valiliği’nde katıldığı programda anı defterini imzaladıktan sonra bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, “15 Temmuz darbe girişimini hep beraber yaşadık gördük. Bu yapı hem TSK içerisinde, hem emniyetimizin içerisinde hem de bütün bakanlıklar içerisinde adeta bir örümcek ağı gibi sararak bu milletin kanını emmeye ve bu millete ihanet etmeyi kendine bir vazife eden bir terör örgütü” dedi.

Fetullahçı yapılanma ile ilgili mücadelenin her düzeyde devam ettiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, “Bakanlıklar, uluslararası diplomasi ve güvenlik boyutu ile değil bütün boyutları ile mücadele edilmesi gerekir. Bu örgüte bakıldığında genelde nerede para varsa o paranın kaynağı etrafında örgütlendiklerini, o kaynağı emmek için adeta organizasyonlar ve şebekeler kurduğunu görüyoruz” diye konuştu.

“Örgütün finansal boyutu çok önemli”

FETÖ’nün finansal boyutunun çok önemli olduğunu anlatan Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Örgütün finans ayağının ortaya çıkartılması ve bu örgüte finans sağlayanların bu kaynağı kesmeleri ve bu yapılanların hesabını bu millete ve hukuka vermeleri önemli. 15 Temmuz’da milletin paraları ile vergi olarak alınan paralarla alınan silahları halka doğrultan bu örgüt hesap vermeli, veriyorlar. Örgüte finans sağlayanların da üstüne hukuk çerçevesinde gidiyoruz. Bu yapının içerisinde olan bir kısım şirketler kapatıldı. Bir kısmına da kayyum atandı. Gerekli işlemler yapılacak.”

 

YORUMLAR 4
  • fetözede 7 yıl önce Şikayet Et
    Malvarlıklarını başkalarına devredip yurtdışına firar edenler ve bunların yüzünden mağdur olanların durumu ne olacak...
    Cevapla
  • Vanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın BAKANIM, Bazı Kurumsal mağazalar, Doğuda can güvenliği yok, ülke ekonomisi bozuk, böylede devam edecek diye Doğuda bulunan mağazalarını ya KAPATIYOR yada BİRLEŞTİRİYORLAR, Bu durum doğuya yatırım yapan halkı düşündürüyor.Doğuya yüzde yüz YERLİ Kurumsal FİRMALARI bekliyoruz.
    Cevapla
  • nida 7 yıl önce Şikayet Et
    ya PKK finanasörleri ne olacak onlarda bitirilecek mi?
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle istanbulda, dev asa binalar yapan, firma sahiplerinin çoğunu ya alıp bıraktınız, yada hiç görmediniz. Gene gevşediniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı