Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile telefonda görüştü
Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile telefonda görüştü
GİRİŞ 27.08.2016 21:24 GÜNCELLEME 27.08.2016 21:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Hollanda Başkanı Rutte, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak Türkiye’de demokrasinin yanında yer aldıklarını belirtti.

Rutte, Hollanda olarak AB-Türkiye ilişkilerinin yeniden eski temposuna kavuşturulması gerektiğine inandıklarını da vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Türkiye’nin AB sürecinde Hollanda’nın kritik rol oynadığına değindiği, ayrıca FETÖ’nün darbe girişimi ve faaliyetleri hakkında Rutte’ye bilgi verdiği kaydedildi.
 

YORUMLAR 9
  • Vatanim 7 yıl önce Şikayet Et
    Kucuk kurbagi devlet nasil da comak sokup oynuyor! Utanmadan Turkiyeye gelip gorusecek neyi gorusecek. Ilk once dogru olmayi ogrensinler, fasli belediye baskani mikrop gecti Basa dert! Kendi FAs toplumuyla Turk toplumu karistiriyor. Burda Turk toplumu Allaha sukur ya is yerleri var ya calisiyorlar ama FASLilar hirsiz 1 nr tembel calisani yok rahat cabuk parayla yasiyorlar! Bu ahmet Aboutaleb cizmeyi cok asiyor !
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Yarın (pazartesi) Ankara'ya resmi bir ziyarette bulunacak olan Hollanda Dışişleri Bakanı Albert Gerard Koenders, Hollanda toplumunun yaşam biçimini Ankara değil Hollanda devletinin karar vereceğini söyledi. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız'ın, bazı Hollanda belediyelerine İngilizce gönderdiği mektup ile haddini aştığını belirten Koenders, "ülkemizdeki Türkiye aleyhtarı gösterilere Ankara'nın müdahalesi kabul edilemez" dedi.
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada iki gün önce, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız, Hollanda belediyelerine İngilizce gönderdiği mektupta, bu ülkede Türkiye aleyhtarlığı yürüyüşler düzenleyen FETÖ ve PKK yandaşları konusunda önlem alınmasını istedi. Hollanda Dışişleri Bakanı ve Rotterdam Belediye Başkanı, konsolosluğun bu tavrını "Hollanda içişlerine müdahalesi" şeklinde yorumladı.
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    HOLLANDA BASINI: Başbakan Mark Rutte, telefon görüşmesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoganı Hollanda içişlerine müdahale etmeme konusunda ikaz etti. Facebook sayfasından telefon görüşmesi hakkında kamuoyunu biligilendiren Rutte şunları yazdı: "Erdogan'a açıkça, Türkiye bizim özgürlüğümüze ve içişlerimize karışamaz, dışarda yaşanan sorunlar bizim ülkemize taşınamaz. Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesinden kaygılıyız ve Türkiye uluslararası anlaşma kurallarını yerine getirmelidir".
    Cevapla
  • Osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Belediye Başkanı Ahmet Aboutaleb; Türkiye özgürlüğümüze müdahale edemez, Türkiye istiyor diye Hollanda'daki FETÖ elemanları ve PKK'lılar hakkında herhangi bir işlem yapılmayacağını bildirdi. Bunun üzerine Başkonsolos Sadin Ayyıldız, iki gün önce planlanan Ahmet Aboutaleb ile randevusunu iptal etti. Sonuç olarak Hollanda medyası Erdoğan Türkiye'si aleyhtarı karalama kampanyasını son hızla sürdürüyor. Bu yaşananlar Türk basınında işlenmemesi ayrı bir tartışma konusu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi