Elvan: Türkiye üzerinde oyun oynamayı bırakın!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, PKK, DAEŞ, FETÖ ve tüm terör örgütlerine karşı her türlü mücadelenin süreceğini söyledi.

GİRİŞ 28.08.2016 14:56 GÜNCELLEME 28.08.2016 17:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bozyazı ilçesindeki bir otelde muhtarlarla bir araya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, konuşmasına, 15 Temmuz darbe girişim sonrası vatandaşların, tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının gösterdiği birlikteliğe teşekkür ederek başladı.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve tarihsel kökleri oldukça sağlam, güçlü bir geçmişi bulunduğunu vurgulayan Elvan, "Türk insanının Bozyazı'da Mersin'de yaşayan kardeşlerimizin, 79 milyon insanımızın Türkiye Cumhuriyeti aşkı demokrasi, milli irade aşkı, seçilmiş Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan aşkı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu tüm dünyaya gösterilmiştir." diye konuştu.

Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Ortadoğu'ya baktığınızda sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Kuzey'de yine bazı sıkıntıların yaşandığını biliyoruz. Böyle bir ortamda Türkiye'yi de güçsüz kılma, Türkiye'yi bir anlamda bölmeye, parçalamaya yönelik girişimler olduğunu da biliyoruz. İşte 15 Temmuz akşamı, bu hain darbe girişimi bunun en güzel örneğidir. Ama sizler dik bir duruş sergilediniz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ımız, Hükümetimiz, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz bu millete, ülkeye, devlete ve bu bayrağa ne kadar sadık olduğunu ve bu ülke için her şeyini feda edebileceğini göstermiştir."

Elvan, bu üst aklın, FETÖ'cü terör örgütünü bir maşa olarak kullandığına dikkati çekerek, FETÖ'nün ülkede kargaşa çıkmasına, ülkenin demokrasinden vazgeçmesine, bir anlamda ülke içerisinde bir iç savaşın oluşmasına çaba gösteren bir terör örgütü olduğunu vurguladı.

- "Artık Türkiye üzerinde oyun oynamayı bırakın"

Türkiye olarak sınırları ve milleti korumak için ne gerekiyorsa onun yapıldığını, bundan sonra da yapılmaya devam edileceğini belirtti Elvan, milletin, ülkenin güvenliğini tehdit eden kim olursa olsun, hangi terör örgütü olursa olsun gereken cevabın verileceğini söyledi. Elvan, şöyle devam etti:

"Bu konuda en ufak bir tereddütte yaşamayız. Milletimizi tehdit eden terör örgütlerine, sınırlarımız içerisinde ve dışarısında güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleleri yapmaktadırlar. Esas olan bu ülkenin birliği, bütünlüğüdür. Birliğimizi, bütünlüğümüzü tehdit eden hangi unsur varsa ne çeşit unsur varsa bu unsurlara karşı içeride ve dışarıda mücadelemizi vereceğiz. Buradan seslenmek istiyorum artık Türkiye üzerinde oyun oynamayı bırakın. Bu millet öyle bir millet ki bu millet kendi değerleri, vatanı ve milleti için her şeyini feda eder ama asla bu devleti, milleti, bayrağı yok ettirmez. Onun için biz mücadelemizi sürdüreceğiz. İçeride de dışarıda da sürdüreceğiz. Bölücü terör örgütü PKK, DAEŞ, FETÖ'ye karşı ve diğer terör örgütlerine karşı her türlü mücadelemiz sürecek. Bu mücadelede PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD, YPG unsurlarına karşı da biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğer ülkemizi tehdit eden bir durumla karşı karşıya kalırsak gereken cevap verilecektir. Önemli olan bizim ülkemizin birliğidir, bütünlüğüdür. Bu terör örgütleri PKK, FETÖ, DAEŞ, PYD, YPG bunları topyekün ülkemize bir saldırı içerisinde olduklarını sizlerde biliyorsunuz ama biz güçlü bir devletiz, güçlü bir milletiz. Onların fark edemedikleri, bu üst akılın anlayamadığı husus şu, bu milletin vatanı, milleti, devleti için her şeyini feda edeceği. İşte bunu hesap edemediler ve milletimiz gerçekten ülkemize sahip çıktı."

Elvan, Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu belirterek, "Darbe girişiminden hemen sonra Türkiye'de işler normal bir şekilde işlemeye başladı. Piyasalarımız kapanmadı, mevduatımızda sıkıntı yaşanmadı. Kredilerde, ekonomimizde bir sıkıntı yaşamadık. Tüm ekonomik göstergeler gerçekten darbe girişimine rağmen oldukça iyi durumda. Güçlü bir ekonomik altyapıya, güçlü bir ekonomik performansa sahibiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra muhtarların sıkıntılarını dinleyen Elvan, buradan AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığına geçti.

Elvan, burada Bozyazı'daki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR 2
  • hainlere idam 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu isi idam cozer terorun ilaci idamdir.
    Cevapla
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırakmayacaklar. Tedbiri almak durumundayız. Acıtmazsak oynarlar. İDAM İDAM İDAM
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır