AK Parti'den 2019'daki 3 seçim için öneri geldi

AK Parti, 2019’daki 3 seçimin, yeniden takvimlendirilmesini istiyor.

AK Parti'den 2019'daki 3 seçim için öneri geldi
AK Parti'den 2019'daki 3 seçim için öneri geldi
GİRİŞ 31.08.2016 08:14 GÜNCELLEME 31.08.2016 08:32
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri bugün mesaisine kaldığı yerden devam edecek. Bugünkü toplantıda liderler ile partilerin yetkili kurullarına sunulan ve onay alınan değişiklikler masaya yatırılacak. Toplantıda en önemli başlıklardan birini seçimlerin takvimlendirilmesi konusu oluşturuyor. AK Parti, 2019’daki 3 seçimin, iklim şartları, bütçeye getireceği ek yük ve içinden geçilen hassas durum göz önüne alınarak yeniden takvimlendirilmesini istiyor.

Normal seçim takvimlerine uyulması halinde 2019’un bahar aylarında yerel, Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı, Kasım ayında ise genel seçim yapılması gerekiyor. AK Parti muhalefete üç seçimi üç yıla yaymayı öneriyor. Öneri şöyle: -2019 Mart’ında yapılması gereken yerel seçimler bir kereye mahsus 6 ay öne alınarak 2018 yılının ekim ayında yapılsın.

-2019 yılının ağustos ayında yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimi, 3 aylık ertelemeyle 2019 yılının ekim ayına kaydırılsın.

-Milletvekilliği seçimleri 4 yıl yerine yeniden 5 yılda bir yapılsın. Böylece 2019 Kasım ayında yapılması gereken genel seçimler 2020 Ekim ayına ertelensin.

Muhalefet teklife soğuk bakmıyor. Ancak düzenlemenin yargıyla ilgili mini pakete mi, yoksa 60 maddelik değişiklik teklifine mi alınacağının bugün yapılacak toplantıda netleşmesi bekleniyor. 

YORUMLAR 18
  • evrensell 7 yıl önce Şikayet Et
    bence bunu önce halka sorsunlar halk ne diyor . Şahsen üç yıl seçim gündemi ile geçirmek istemiyorum ekimde seçim olacak kokusu haziranda başlayacak hadi bakalım gitti 4-5 ay seçim ıyı oldu olmadı 1-2 ayda öyle yıl bitti .geldik 2. secime oda aynı bu şekilde yaparlarsa 3 yıl türkiyeye çok ciddi sıkıntı verecek yerel secim genel secim br olsun cumhurbaşkanlığı aayrı olsun herkes işine gücüne baksın
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    kasımda seçim olsun şu hain hdp diskalifiye olsun
    Cevapla
  • izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    yeni anayasa şart vekil olacak kişilerin mal varlığı beyanı vermesi ayrıca her yıl vekil-amir-müdür herkesin mal beyanı vermesi kanunu getirin
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı'nın kampanyasının ayrı yürümesi gerekmez mi? Çok parti taraflı bir ortam oluşur. Gerçi herkes herkesi tanıyor o da ayrı boyut. Bu durumda genel ve yerel seçim birleşik, cumhurbaşkanlığı da 1 sene sonra olsun
    Cevapla
  • izzet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün seçimleri birleştirip tek seferde yapsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı