HDP'li Tan: PKK ve PYD'nin Suriye politikası çöktü

HDP'li Altan Tan, PKK ve PYD’nin Suriye ve Ortadoğu’yu yanlış okuduğunu belirterek “PKK ve PYD’nin Suriye politikası çöktü” dedi.

HDP'li Tan: PKK ve PYD'nin Suriye politikası çöktü
HDP'li Tan: PKK ve PYD'nin Suriye politikası çöktü
GİRİŞ 31.08.2016 15:06 GÜNCELLEME 31.08.2016 15:06
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Rudaw’a açıklamalarda bulundu.

Tan şunları söyledi: “Arap Baharı’ndan sonra Türkiye’nin bütün Ortadoğu politikası ve özellikle de Suriye politikası yanlıştı. Bu çöktü. Şu an Türkiye’nin Ortadoğu ve Suriyepolitikası çöktü. Tamamen yanlış olduğu ortaya çıktı ve bunu Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da başta olmak üzere birçok insan söylüyor. Diyor ki, ‘Biz yanlış yaptık.’ Peki şimdi ne yapıyor? Bir yanlışı bir başka yanlışla düzeltmeye çalışıyor. Bu da yanlış.” 

PKK VE PYD'NİN SURİYE POLİTİKASI ÇÖKTÜ

‘Kürt siyaseti’nin politikalarının da çöktüğünü belirten Tan, şöyle konuştu: “Gelelim Kürt siyasetine; PKK’ya PYD’ye... Onlar da maalesef Suriye ve Ortadoğu siyasetini yanlış okudular. Ve bugün PKK’nın, PYD’nin Suriye politikası da çöktü. Yani bir Kürt koridoru kurup Hatay’a, İskenderun’a veya Lazkiye’ye kadar uzanma, Amerika’nın da buna sonuna kadar destek vereceği hesaplandı. Bunun böyle olmadığı ortaya çıktı.”

'PKK, PYD, HDP, KDP ve Yekitî Hareketi dahil tüm Kürt siyasetinin ‘yeni okumalarla, yeni analizlerle, yeni durum tespitiyle yeni bir Kürt siyaseti, Suriye ve Türkiye siyasetini ortaya koyması gerekiğini’ söyleyen Tan, şöyle devam etti: “Türkiye’de de silahların susması, demokratik mücadelenin öne çıkması ve Türkiye devletinin demokratikleşmesidir. Çözüm budur.”

YORUMLAR 46
  • gamze 7 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab nin böl paçala yut seneryosu çöktü
    Cevapla
  • Oğuzhan10 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın açıklamaları dikkatlice okunmalı. Gerçekten satır aralarında ilginç mesajlar veriyor. Ayrıca hiç çözemediğim HDP lilerden biridir.
    Cevapla
  • Yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olan şu ki Türkiye yeniden bütün zalimlerin hainlerin sonunu getirip Suriye ırak Filistin toprakları nı kendi yönetimine katması başka olmaz.
    Cevapla
  • Zafer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kazma kendini ne zannediyor senin bildiklerini bizim reisimiz en az 20 sene once unutmuştur seni sallama zaten tipindede meymenet yok bunlar hicmi aynaya bakmıyorlar
    Cevapla
  • Güngör Güçlü 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu politika çökmüş lafına çok kızıyorum. Yani sürekli stabil tek düze aynı yönde ilerleyen bir politika dünya üzerinde varmı? Şartların rüzgar hızıyla değiştiği bir dünyada politikalarda yol arkadaslarida sürekli değişecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu