Yıldırım’dan Sivas Kongresi’nin yıl dönümü mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, Sivas Kongresi’nin 97. yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Yıldırım’dan Sivas Kongresi’nin yıl dönümü mesajı
Yıldırım’dan Sivas Kongresi’nin yıl dönümü mesajı
GİRİŞ 04.09.2016 15:54 GÜNCELLEME 04.09.2016 15:54

Başbakan Binali Yıldırım, Sivas Kongresi’nin ardından geçen 97 yıldan sonra, milletin bu kez de, hain FETÖ mensuplarının milli iradeye darbe vurmak ve ülkeyi işgal edilebilir hale getirmek için gerçekleştirdikleri darbe girişimini bozguna uğrattığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Sivas Kongresi’nin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"4 Eylül 1919 tarihinde, yurdun dört bir tarafından gelerek Sivas Kongresi’ne iştirak eden delegeler, burada, ülkemizi işgal etmek isteyenlere karşı Milli Mücadele başlatan Türk Milletinin fert fert birbirine kenetlendiğini bütün dünyaya ilan etmişti. 108 gün boyunca İstiklal mücadelemizin karargahı olan Sivas’ta ‘manda ve himaye asla kabul olunamaz’ kararının alınmasıyla milli irade bihakkın tecelli etmişti. Sivas Kongresinde alınan kararlar üzerine vatanını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına korumak için yüksek bir ruh ve asil bir seciyeyle milli mücadele yürüten aziz milletimiz, birçok zorluğa rağmen zafere ulaşmıştı. Aradan geçen 97 yıldan sonra, milletimiz bu sefer de, hain FETÖ mensuplarının milli iradeye darbe vurmak ve ülkemizi işgal edilebilir hale getirmek için gerçekleştirdikleri 15 Temmuz darbe girişimini milli birlik ve kardeşlik duygularını tahkim ederek ve adeta ‘kuva-yı milliyeyi âmil ve irade-i milliyeyi hâkim kılarak’ bozguna uğrattı. Milletin istiklalini bir kez daha milletimizin azim ve kararı kurtardı. Millî vicdanın sesi olan cemiyetler Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde Sivas Kongresi’nde nasıl tek bir çatı altında birleştiyse; 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine aziz milletimiz meydanlara çıkarak, siyasi partilerimiz de TBMM çatısı altında toplanarak birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilediler.

Bu birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe, inanıyorum ki, ülkemizin hukukuna, kardeşliğimize ve demokrasimize yönelebilecek her türlü tehdit bertaraf olmaya mahkûm olacaktır. Bu düşüncelerle, Sivas Kongresi’nin 97. yılını kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı hürmetle anıyor, vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi