Diyarbakır Valiliği'nden kayyum açıklaması

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atandığı iddia edildi. Ancak Valilik haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

GİRİŞ 08.09.2016 15:55 GÜNCELLEME 08.09.2016 18:18
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

DHA'nın geçtiği habere göre, sözde öz yönetim ilanıyla ilgili daha önce gözaltına alınan ve sorgulamaları yapıldıktan sonra serbest bırakılmalarına rağmen göreve iade edilmeyen DBP’li Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri’ne Diyarbakır Valiliği tarafından kayyum atandığı iddia edildi.

Habertürk'ten Veysi Ateş'in haberine göre ise Diyarbakır'ın Silvan ve Sur ilçeleri belediyelerine kayyum atandığı iddialarına ilişkin Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Şu anda bir görevlendirme ve atama yok. Ancak bu Kayyum atanmayacak anlamına gelmiyor." açıklamasında bulundu.

VALİLİK'TEN RESMİ AÇIKLAMA: BU AŞAMADA KAYYUM ATAMASI BULUNMAMAKTADIR

Diyarbakır Valiliği, Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri'ne kayyum atandığına dair haberlerle ilgili yaptığı açıklamada, bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmadığını belirtti. Açıklamada, "08.09.2016 perşembe günü, birçok basın kuruluşunda Sur ve Silvan ilçelerimizde Belediye Başkanlığına Kayyum atandığı yönünde haberlere yer verilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu aşamada yapılan bir kayyum ataması bulunmamaktadır. Kayyum ataması yapıldığı takdirde açıklamada bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

YORUMLAR 57
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Oh nihayet be
    Cevapla
  • betül 7 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür ya
    Cevapla
  • kürt ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    silin bu hainleri.
    Cevapla
  • urfali 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne bekliyoruz butun belediyeler ellerinden alınmalli geç çok geç
    Cevapla
  • kebanlıfth 7 yıl önce Şikayet Et
    bu belediyelere müdahele edilmede çok geç kalındı,bu belediyeler barış zamanında yollara heryere bomba döşedi,belediyenin kepçleriyle hendekler kazdılar,bunların hakkı aslında idamdır ama güzel ülkemin anayasasında hainlere idam yok,içerde geberinceye kadar beslemek var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular