HDP’nin provokasyon oyunu tutmadı

Bakanlar Kurulu kayyum atamalarını değerlendirdi: HDP’nin oyunu tutmadı, halk kayyumdan memnun.

GİRİŞ 21.09.2016 08:15 GÜNCELLEME 21.09.2016 09:44
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun en önemligündem maddesi kayyum atanan belediyeler oldu. 28 belediyeye kayyum atanmasından sonraki sürecin masaya yatırıldığı toplantıda "Halk kayyumlardan memnun. PKK ve HDP'nin halkı sokağa dökme oyunu tutmadı" değerlendirmesi yapıldı. Hükümet de, halkın memnuniyeti için tam bir hizmet seferberliği başlatacak. Kayyum atanan şehirler tertemiz olacak, alt yapı sorunları çözülecek, gecekondular rehabilite edilecek. Kayyum atanmasının arkasından bölge halkının tepkileri değerlendirildi şu tespit yapıldı:

HALK KAYYUMDAN MEMNUN

Halkın belediyelerin kayyuma devredilmesinden dolayı bir şikâyeti yok.

HDP'nin halkın sokaklara çıkarak kayyumlara tepki göstermesi yönündeki çağrıları sonuçsuz kaldı.

Bölgede sürdürülen terörle mücadeleye çok büyük destek var. Çünkü vatandaş sıkıntısının ve mağduriyetinin asıl sorumlusunun terör örgütü PKK olduğuna artık kanaat getiriyor.

Çözüm sürecinin nimetlerini gördü, bunu bozan tarafın PKK olduğuna ilişkin kanaat oluştu.

Diğer taraftan PKK ve HDP'nin Kobani'de olduğu yanlış bir algı yaratmasının önüne geçilmesi için Kürt kökenli vatandaşların sınırın öte yanındaki yakınlarıyla irtibat kurması sağlanacak. Bu kapsamda sınır geçişlerinin kolaylaştırılması gibi adımlar atılması planlanıyor.

ŞİMDİ HEDEF MEMNUNİYET

Toplantıda, "Şimdi bizim yapmamız gereken kayyum atamalarını memnuniyete çevirmek" denildi ve atılacak adımlar belirlendi. Bu kapsamda öncelikli olarak kayyum atanan belediyeler belediyecilik hizmetlerini düzenli şekilde yerine getirecek. Böylece halka "Devletin yanlarında olduğu ve bölge halkının hayatını kolaylaştırmak istediği güçlü şekilde" hissettirilecek.

Sabah

YORUMLAR 47
  • Damar 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüm belediyeler kapatılmalı, hem iktidar oluyorsun , hem teröristler başkan oluyor, valilik niye var , kaymakamlık niye var,yerel seçim için türkiye şartları elverişli değil
    Cevapla
  • Ftm 7 yıl önce Şikayet Et
    Koymayın bunları artık meslise yaa yeter artık resmen teröristleri mecliste barındırıyoruz yetmiyor maaş veriyoruz yetmiyor teröristin sözcülüğünü yapıyorlar, yetmiyor devletin tüm imkanlarını milletvekili sıfatın da kullanıyorlar, devleti batıya şikayet ediyorlar... !!!
    Cevapla
  • RIFKI 7 yıl önce Şikayet Et
    Hdp güneydoğu yu bataklığa çevirdi,hdp li belediyeler devletten aldığı hizmet paralarını halka hizmet yerine pkkya hizmet olarak kullandılar.Ama hdp nin o bataklığından memnun olanlar da var,o bataklıkta yavaş yavaş boğuluyorlar...
    Cevapla
  • Müslüman Kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    Halk hizmet ister o yüzden sandığa gider,Bana hizmet olarak gelen bütçeyi evimi yıkmak için kullanırsan seni değil kayyımı tercih ederim.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    cumhur başkanlıgı seçiminde yurdışındaki seçmene randevu sistemli oy kullanmayı getirdiler mesai satine randevu verdiler eşlerden birini bi tarafa digerini başka tarafa gönderdiler erdoganının önünü kesmek için birde bu ysk ya el atmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı