Emine Erdoğan: Dost sandığımız bazı ülkeler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ABD'de FETÖ darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu

GİRİŞ 23.09.2016 00:44 GÜNCELLEME 23.09.2016 09:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişimi ile ülke ve uluslararası birliklerin bu girişime tepkisini ABD'de değerlendirdi.

Erdoğan "Dost bildiğimiz bazı ülkeler, bu açık darbe girişimini kınamakta dahi çekimser kalmışlardır. Türkiye'ye her fırsatta demokrasi karnesi veren kurum ve kuruluşlar, milletimizin kararlı mücadelesini görmezden gelmişlerdir. 'Kim kazanırsa' bekleyişi içinde yarım ağızlı kınamalar yapmış, hatta darbenin kurgu olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmişlerdir. Bu akla ziyan yorumların ölümle burun buruna gelmiş bir milletin hissiyatında neler uyandırabileceğini vicdanlarınıza bırakıyorum." dedi.

Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu görüşmeleri haftasında New York’ta, Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD) tarafından düzenlenen "Büyüyen Türkiye, Gelişen Demokrasi" başlıklı konferansta konuştu.

"15 TEMMUZ BİR DÖNÜM NOKTASIDIR"

Türkiye'yi yakından takip eden dostlarının demokrasiyi hedef alan darbeler tarihini çok iyi bildiğine dikkati çeken Emine Erdoğan, çeşitli vesayet odaklarının her 10 yılda bir milletin iradesini yok sayan girişimlerde bulunduğunu söyledi.

"VESAYET ODAKLARINA YAŞAM ALANI KALMADI"

Darbe girişimi sırasında 173 sivil, 63 polis ve 5 askerin şehit olduğunu, 2 bin 194 kişinin ise yaralandığını anımsatan Erdoğan, buraya gelmeden önce gazileri ve şehit ailelerini ziyaret ettiklerini ifade etti.

"DOST BİLDİĞİMİZ BAZI ÜLKELER..."

Yüzlerce insanın öldüğü, binlerce sivilin yaralandığı ve TBMM'nin bombalandığı bir olayda, ne yazık ki bazı dostların sessiz kaldığını ve böyle zamanlarda, düşmanların ne yaptığından çok, dostların ne yaptığının önem kazandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nitekim dost bildiğimiz bazı ülkeler, bu açık darbe girişimini kınamakta dahi çekimser kalmışlardır. Türkiye'ye her fırsatta demokrasi karnesi veren kurum ve kuruluşlar, milletimizin kararlı mücadelesini görmezden gelmişlerdir. 'Kim kazanırsa' bekleyişi içinde yarım ağızlı kınamalar yapmış, hatta darbenin kurgu olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmişlerdir.

Bu akla ziyan yorumların ölümle burun buruna gelmiş bir milletin hissiyatında neler uyandırabileceğini vicdanlarınıza bırakıyorum. Lütfen bir empati yapın. Benzer bir hadise Birleşik Devletler'de yaşansaydı, mesela Brooklyn Köprüsü tanklarla kapatılsaydı, Amerikan devleti ne yapardı? Ya da Capitol binası bombalansaydı, sorumluluların tespiti için nasıl bir seferberlik başlatılırdı? Ankara'da, İstanbul'da da yaşananlar da bunlardır.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, Meclisimizin ve önemli devlet kurumlarımızın bombalanması, film sahnelerinden alınmış görüntüler değildir. Tankların sokaklarda sivilleri ezmesi, F-16'ların milletimizin üzerine bombalar yağdırması, gerçeğin ta kendisidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • ne onemı var.. 7 yıl önce Şikayet Et
    hangı sıyasal bılımlerı okudunda acıklama yapıyorsun acaba...saka gıbı
    Cevapla
  • ^^^^^ 7 yıl önce Şikayet Et
    Gūçlū Erkegin arkasinda Gūçlū Bayan vardir derlerya,işte örnegi.
    Cevapla
  • Ferman 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen ic üzülme bu millet artik er seyin farkinda sayin cumurbaskanimizin arkasinda cünkü türkiyeyi kendisinden daha cok seviyor biz de o yüzden onu cok seviyoruz ölüm dedigin ne ki biz vatanimiz icin damarimizin son damlasina kadar savasmaya hazir olan bir halkiz reis de öyle
    Cevapla
  • MalatyaliyiM 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Hanimefendi'ye.
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanın müslümandan başka dostu olamaz. başka ülkeleri dost sanmaya kimsenin hakkı yok.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten siyaset icabı değilse herkes biliyor kriptolar ve bilinçsiz kültür erozyonuna uğramışlar dışında. Biz ne kadar birlik içinde ve güçlü isek o kadar bunlar bizim sözümüzü dinler ki bizim asıl amacımız da o değil zaten!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar