İnceöz: CHP FETÖ'yle mücadeleye balta vuruyor

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, terör örgütü FETÖ'nün devletten temizlenmesine CHP'nin balta vurduğunu söyledi.

İnceöz: CHP FETÖ'yle mücadeleye balta vuruyor
İnceöz: CHP FETÖ'yle mücadeleye balta vuruyor
GİRİŞ 24.09.2016 13:04 GÜNCELLEME 24.09.2016 13:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, terör örgütü FETÖ'nün devletten temizlenmesi için çıkartılan OHAL ve KHK'lara itiraz etmenin ancak bu kanlı örgütün eylemlerine çanak tutmak anlamına gelebileceğini belirterek, "Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ve CHP’nin bu tavrı, FETÖ terör örgütünün kökünü kurutmak için verilen bu mücadeleyi baltalamaktan başka bir şeye hizmet etmez." dedi.

İnceöz, "CHP'nin, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu" AA muhabirine değerlendirdi.

OHAL dönemlerinde çıkartılan KHK'ların Anayasa Mahkemesi’ne götürülemeyeceğinin Anayasa’da hüküm altına alındığını vurgulayan İnceöz, "Bu konuda Anayasa’nın 148. maddesi çok açıktır; (Olağanüstü hal, sıkıyönetim ve savaş hallerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin şekil ve esas bakımından Anayasa'ya aykırılığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'nde dava açılamaz.)" diye konuştu.

İnceöz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan tüm kararların, terör örgütü FETÖ'nün devletin tüm kurumlarından temizlenmesine yönelik önlemleri içerdiğini ifade ederek, bugüne kadar çıkartılan KHK'ların gerek FETÖ, gerekse PKK ve diğer terör örgütlerine yönelik önlemleri içerdiğine dikkati çekti.

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ülkemiz 15 Temmuz'da, tarihte eşi benzeri görülmemiş kanlı bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Yüzlerce insanımız şehit oldu, binlercesi de yaralandı. 40 yılı aşkın bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere devletin tüm kurumlarına sinmiş, sinsi bir terör örgütünün tamamen temizlenmesi, ülkemizin bundan sonra darbe ve benzeri kalkışmalara maruz kalmaması için, bu süreçte çıkartılan olağanüstü hal kararı ve kanun hükmünde kararnamelere itiraz etmek, ancak bu kanlı örgütün eylemlerine çanak tutmak anlamına gelebilir.

CHP'NİN TUTUMU ORTADA

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları ve CHP’nin bu tavrı; vatandaşımıza kurşun sıkan, milletin Meclis'ini bombalayan, ülkeyi parçalama ve işgale hazır hale getirme teşebbüsünde bulunan FETÖ'nün kökünü kurutmak için verilen bu mücadeleyi baltalamaktan başka bir şeye hizmet etmez. Anayasa Mahkemesi önünde nöbet bekleyen CHP'nin, milletin menfaatine alınan her kararda benzer tavır sergilemesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

YORUMLAR 7
  • Cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin bu milletin yararına yaptığı bir şey varmı
    Cevapla
  • mavi eşarplı 7 yıl önce Şikayet Et
    Eşarbımı baltanın sapına dolayıp hepsine dalacağım uleynnnn
    Cevapla
  • hakikat eri 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin her ne kadar eski huyu olsa da 15 temmuz yaklaşımından 180 derce uzaklaşması ve Fetöcüler ile ilgili yaklaşımları perde arkasında birşeylerin döndüğünü gösteriyor. Kılıçdaroğlu'nun bir ABD'li yetkili ile görüşmesinden sonra geldiği nokta önemli. Bu arada hükümetin de ortak noktaları çoğaltmak ve toplumun kutuplaşmasındaki makası daraltması elzem. Yapılan hataların telafisi olmayabilir ve iddia edildiği gibi ülkenin bölünmesine yönelikj bir kalkışma planı varsa ( ki olma ihtimali yüksek) toplumun ayrışmasında bu hataların payı büyük olabilir. Uyanık olmalıyız ve birbirimizin farklılklarını kaşıma alışkanlığımızı derhal terk etmeliyiz.
    Cevapla
  • cvhr 7 yıl önce Şikayet Et
    hani fetö yü büyüten o üst akıl var ya şimdide kılıçdaroğlunu bu fetö için kullanıyor gibi
    Cevapla
  • öm of 7 yıl önce Şikayet Et
    abla bunlar ne zaman destek verdi 2011 den beri bunlar fetö ile beraber çalışıyor ak parti bilmeden çalıştı bunlar fetönün vatan haini olduğunu öğrendikten sonra çalışmaya başladı darbe den pkk deaş ypk haberdar e o zaman neyi konuşuyoruz pkk-fetö ile mücadelede en tepedeki herkes anlamıştır kişileri yakalamalıyız bakın altdaki adamlar bunların çeyregi etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi