Bozdağ: Cezaevlerine savunma sistemi geliyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerindeki güvenlik tedbirlerinin arttırıldığını belirtti ve yeni tedbirler alındığını söyledi.

GİRİŞ 28.09.2016 17:44 GÜNCELLEME 28.09.2016 17:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV'de katıldığı canlı yayında  cezaevlerindeki güvenlik tedbirlerinin arttırıldığını belirterek " Silivri’de olsun, Ankara’da olsun dışarıdan gelecek herhangi bir saldırıya karşı da hatta helikopterle uçakla gelecek saldırılara dahi tedbirler alındı."dedi.

Bozdağ, cezaevlerinde isyan olabileceği iddialarını değerlendirirken "Biz ilk günden beri gerekli tedbirleri aldık, alıyoruz. Şu anda infaz koruma memurları üzerinde bir akıl yürütme yapılıyor işte bu memurlar FETÖCÜ olabilir şöyle olur böyle olur değerlendirmeleri var.Şu ana kadar bin 500 infaz koruma memuru işten el çektirilmiş durumda. Henüz ihraçları yapılmadı ama şüphe nedeniyle görevden el çektirildi ve şüphe ettiğimiz kişilerin görevde olmamasına ilişkin adımlar atıldı.1500 civarında bunun üstünde de olabilir altında değil. Rakam her gün değişiyor incelemelerimiz devam ediyor. Bunlara ilişkin de incelemeler sürüyor şu anda tehlike oluşturacak veya bunlarla FETÖ irtibatı nedeniyle kanunlara aykırı ilişki kuracak, işbirliği yapabilecek ihtimalini değerlendirdiğimiz kim varsa onlarla ilgili işlemler yapılıyor adımlar atılıyor."dedi.

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ KURULDU

Bozdağ, " Silivri’de olsun, Ankara’da olsun dışarıdan gelecek herhangi bir saldırıya karşı da hatta helikopterle uçakla gelecek saldırılara dahi tedbirler alındı. Yani onun üzerinden şu anda diyelim ki Sincan cezaevi üzerinde uçuş yasağı var. Silivri Cezaevi üzerinde de uçuş yasakları var ve orada diyelim havadan bir tehlike geldiği zaman havadan gelen tehlikeyi helikopter olsun, uçak olsun onları düşürecek donanımlarla da oralar koruma altındadır. Cezaevleri için önemli bütün cezaevleri için demiyorum ama risk değerlendirmesi yaptığımız her yerde dışa dönük böyle bir koruma var. Hava savunma sistemlerini  kurduk tedbir hepsinde alındı. "dedi.

Bozdağ, cezaevlerinde güvenliğin arttırıldığını belirterek "Onun dışında zaten dışarıda Jandarma güvenliği var ayrıca Özel Harekât’ta herhangi bir şey olma ihtimaline karşı onların da aldığı tedbirler var. Dolayısıyla yani bu konuda herhangi bir risk olması durumunda bir şey yapılır mı yapılmaz mı? Buna dair ne olabilir dışarıdan gelen bir şey olur, başka şey olur ona dair her türlü tedbiri detaylı şekilde düşünülüyor, değerlendiriliyor ve bunlarla ilgili adımlar vakit geçirmeksizin atılıyor bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cezaevlerinin içinde de dışında da her türlü güvenlik tedbiri azami dikkatle alınmaktadır, alınmaya da devam edecektir."dedi.

YORUMLAR 2
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Cezaevleri doldu taştı bu kadar örgüt mensubunu barındırmak yerine idamı çıkarın hem cezaevleri rahat bir nefes alır hem de en önemlisi Fetö ve PKK gibi örgüt sempatizanları veya eşkiyalar idam edilerek toplumdaki anarşist kargaşalar son bulur huzur ve asayiş gelir.İdam yasasını çıkarın Reis onaylayacağım zaten diyor daha neyi bekliyoruz??.
    Cevapla
  • ozcan 7 yıl önce Şikayet Et
    ucretsiz kamu hizmeti vermeli yükümlüler artık ceza cekilmeli yatma yeri olmamalı cezaevleri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...