MHP’de boş koltuklar için yarış kızışıyor!

TBMM 1 Ekim’de çalışmalarına başlama hazırlığı yaparken MHP’de boş olan Meclis Grup Başkanvekilliği koltuğuna kimin oturacağı tartışılıyor.

MHP’de boş koltuklar için yarış kızışıyor!
MHP’de boş koltuklar için yarış kızışıyor!
GİRİŞ 29.09.2016 09:30 GÜNCELLEME 29.09.2016 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yedi MHP’li milletvekilinin isminin geçtiği yarışta güçlü isim olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal’ın adı geçiyor. MHP’deki muhalif hareketin olağanüstü kongre mücadelesi sırasında önce TBMM İdare Amirliği ardından MHP Grup Başkanvekilliği koltukları boşalmıştı.Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın boşalttığı TBMM İdare Amirliği’ne Ankara Milletvekili Erkan Haberal getirilmişti. İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın bıraktığı grup başkanvekilliği koltuğu ise boş bulunuyor.

Meclis kulislerinde MHP’nin grup başkanvekilliği için yedi milletvekilinin adı geçiyor. Kulislerde, “grup başkanvekilliği” yarışı için Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu veErzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın adı geçiyor. Yeni grup başkanvekilliği için en güçlü adayın, genel başkan adaylarından Ümit Özdağ’dan boşalan Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mehmet Günal olduğu dile getiriliyor. 

VURAL DÖNECEK Mİ?

Kulislerinde yoğun bir şekilde dile getirilen bir iddia ise İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın boşalttığı Meclis Grup Başkanvekilliği koltuğuna yeniden talip olduğu yönünde. Bazı milletvekillerinin de Vural’ı yeniden grup başkanvekili görmek istediği ve kulis çalışmaları yürüttüğü de öne sürüldü. Vural kanadı ise herhangi bir yorum yapmaktan kaçınıyor. Ancak Bahçeli’nin, “Vural istifa mı edecek?” tartışmalarının yaşandığı o günlerde, “Çok değerli bir arkadaşımızdır” sözleriyle sahip çıktığı ve buna karşın görevinden istifa eden Vural’ı yeniden aynı göreve getirmesinin zor olduğu kaydediliyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten 40 kişiyiz sadece. Oktay Vural olsun bari.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler