Kılıçdaroğlu'ndan Lozan tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Lozan açıklamasına "Halen Lozan'ın kıymetini anlamadı" sözleriyle tepki gösterdi.

GİRİŞ 30.09.2016 09:16 GÜNCELLEME 30.09.2016 12:46
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

"HALEN LOZAN'IN, LAİKLİĞİN KIYMETİNİ ANLAMADI"

Kurmaylarına Lozan konusunda Cumhurbaşkanı’nın 2 ay önce yaptığı konuşmanın hatırlatılması talimatını veren Kılıçdaroğlu, "Halen Lozan’ın, demokrasinin, laikliğin kıymetini anlamadı. Lozan’ı eleştireceğine kendi döneminde Yunan bayrağı çekilen adalara baksın" tepkisini gösterdi.

"OLMASAYDI, ŞİMDİ SENİN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUN BİR ÜLKE DE OLMAYACAKTI"

Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından da Erdoğan’ın sözlerine tepki göstererek,"Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın, devletin kuruluşunda büyük katkısı olan bir antlaşmayı zafer olarak görmemesi kabul edilemez. Bu asil millet Lozan zaferine giden yolda gözünü kırpmadan canını feda etmeseydi, şimdi senin Cumhurbaşkanı olduğun bir ülke de olmayacaktı”ifadesini kullandı.

"OHAL'İN SÜRESİNİN UZATILMASI YANLIŞTIR"

Diğer yandan bazı televizyon ve radyoların kapatılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Herkes biliyor ki bu radyo ve televizyonların terörle, FETÖ ile alakası yok. Bu kanallar ve radyolar muhalif oldukları için kapatılıyorlar. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi gerekirken, şimdi OHAL’in süresinin uzatılması yanlıştır. Türkiye bunun altından kalkamaz”

YORUMLAR 25
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    incil nasıl değiştirilmişse bu zihniyet de tarihimizi değiştirmişler ve bu yüzden tarihine düşman bi nesil ywtişmiştir. Allah doğruların yardımcısı olsun. Amin.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki Savunur Çünkü Bunlar Bu Ülkenin Önüne Bir Takoz Olmak İçin kurulmuş Bir Parti Geçmişten Bugüne Kadar Hep Ülkeyi Karıştıran Ve Çatıştıran Bir Siyaset İzlemişlerdir.Bugün CHP Fetö,PKK,ABD,ERMENİ,ATEİST Sempatizanı Ve ABD Ajanlarından Oluşuyor Ve Sürekli Dinimizi Ve Kültürümüzü Aşağılayıp Hristiyan AB Ve Batı Yaşamını Savunuyorlar Çünkü Atalarının Kökü Onlardan
    Cevapla
  • m akif 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP zihniyeti 12 adaları YUNAN a hediye etti ...LOZAN bir kaybediştir ..!
    Cevapla
  • türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Toprak vermişiz. Hemde verip kurtulacağız diyerek... Kemal diyorki şimdi lozan konusunu neden açıyorsunuz. Yunanlar bu adalardan turistik faaliyetler ile milyarlar kazanıyor. Madem sen bizim ülkede istihdamı düşünüyorsun vermeseydiniz de biz kazansaydık ya o paraları ? Bir kerede bu ülke hayrına bir çift laf etsen ne olur ?
    Cevapla
  • furkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan 17 temmuzda istila tehlikesi atlattı sen dik duruş sergileyemedin.Hemen vatan hainlerinin haklarını savunmaya kalktın.Hala cumhurbaşkanına laf atıyorsun.sen kime hizmet ediyorsun anlayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!