Kamu kaynaklarında tasarruf devrimi

Kamu kurum ve kuruluşları önümüzdeki 3 yıl boyunca tasarruf edecek. Zorunlu haller dışında idari nitelikli yeni kamu hizmet binaları yapılmayacak, yeni araç alınmayacak.

Kamu kaynaklarında tasarruf devrimi
Kamu kaynaklarında tasarruf devrimi
GİRİŞ 09.10.2016 09:46 GÜNCELLEME 09.10.2016 09:46
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yatırım döneminin detayları belli oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında tasarrufa azami oranda dikkat edilecek. Başbakanlık’tan izin alınmış olması hali dışında önümüzdeki yıl lojman, memur evi, kamp, kreş, misafirhane ve benzeri yeni sosyal yatırımı başlatılmayacak. Orta Vadeli Program’a (OVP) göre yatırım programında devam eden ve 2017 yılında tamamlanabilecek projelere öncelik verilecek. Yeni lojman tekliflerinde güvenlik kuruluşlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki projelerine ağırlık verilecek.

ARAÇ ALIMINA SINIR

2017 yılında zorunlu haller dışında, kaynağı ne olursa olsun, ambulans, itfaiye aracı gibi sağlık, savunma ve güvenlik açısından özel nitelikli araçlar dışında taşıt alımı yapılmayacak. Taşıt alımı talebinde bulunan her kuruluş sahip olduğu araçları tip ve sayı olarak gösterecek ve talep ettiği araçları ne amaçla istediğini de belirtecek. Gelecek yıl kamu hizmet binalarına yapılacak ödenek tahsislerinde, önemli oranda fiziki gerçekleşmesi bulunan projelere öncelik verilmesi planlanıyor. Zorunlu haller dışında yeni bina teklif edilmeyecek.

SİBER MÜCADELEYE KAYNAK

Kamunun yatırımlarında güvenlik hizmeti sektöründe teknoloji ön plana çıkıyor. Buna göre güvenlik hizmetlerinin sunumunda koordinasyonu ve emniyet birimlerinin teknolojik donanımını güçlendirecek projelere, önleyici/koruyucu güvenlik hizmetleri niteliğindeki projeler ile siber suçlarla mücadeleye katkı sağlayacak projelere ve terörle etkin mücadeleyi güçlendirecek yatırımlara öncelik verilecek.

OKULLARA DEPREM KORUMASI

OVP ile eğitim sektörüne yönelik önemli yatırımlar dikkat çekiyor. İlk, orta ve mesleki eğitim sektörlerinde yeni teklif edilecek projelerde, okul türü itibarıyla ülke genelindeki derslik başına düşen öğrenci sayısı ile okulun yapılacağı bölgedeki (il-ilçe) derslik başına düşen öğrenci sayısı dikkate alınacak. Yatırım tekliflerinde fiziki gerçekleşmesi yüzde 75 ve daha üzerinde olanlar ile 2017’de bitirilecek pve deprem riski yüksek olan bölgelerden başlamak üzere okulların depreme karşı güçlendirilmesine yönelik projelere öncelik verilecek.

2017’DE DOLAR KURU 3.17

2017-2019 dönemi yatırım teklifleri 2017 yılı fiyatlarıyla ve bin TL bazında hazırlanacak. 2017 yılı kur değeri, gösterge niteliğinde olmak üzere yıllık ortalama ‘1 ABD Doları: 3.1788 TL’ olarak kullanılacak. Tüm kuruluşlar yatırım tekliflerini elektronik ortamda da ulaştıracak.

Star

YORUMLAR 34
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    kamuda zaten araç kiralamaya gidiliyor ancak çok abartılıyor.servis ihalesi yapılıyor hadi müdür neyse de yardımcıları bile araçla eve gidip geliyor .yada o araçlarla eşlerini çocuklarını bırakıyorlar.insanların içine helali, haramı , kulhakkını,ve Allah korkusunu yerleştirmedikten sonra bunların hepsi boş
    Cevapla
  • farkedermi 7 yıl önce Şikayet Et
    bakan ziyarete gelecek diyerekten kamu idarecilerin yaptığı hazırlık için harcanan para bilmiyorum 25 fakir ailenin bir aylık yiyeceğini karşılar.bu idarecilerdeki bakan veya milletvekili korkusu allah korkusunun önüne geçmiş....
    Cevapla
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    yerli oto çıkana kadar bence hiçbir kuruma araç alınmamalı,çok acil ihtiyaç olursada kiralama yoluna gidilmeli,devletin parası hep alman otolarına gidiyor,almanlar ne yapıyor pkkyı destekleyip üstümüze salıyor.bizde hala almanları zengin ediyoruz
    Cevapla
  • GÖKHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tasarruf önce bakan ve milletvekillerinden başlatılsın. daha sonra devlet kurumlarındaki ne kadar para harcarsa o kadar başarılı gözüken sistemin değişmesi gerekiyor
    Cevapla
  • urfalı Zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    keyfi ve özel işlerinde kullanan. kamu personelinin yaktığı yakıt bile küçük bir bütçe ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır