Erdoğan'ın avukatlarından skandal karara itiraz!

Erdoğan'ın avukatının, Almanya'da mizah programını hazırlayan Jan Böhmermann hakkında Mainz Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın durdurulmasına itiraz ettiği bildirildi.

Erdoğan'ın avukatlarından skandal karara itiraz!
Erdoğan'ın avukatlarından skandal karara itiraz!
GİRİŞ 10.10.2016 22:25 GÜNCELLEME 10.10.2016 22:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mainz Savcılığınca yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye  Cumhurbaşkanı'nın avukatının, soruşturmanın durdurulması kararına yönelik  itirazın 9 Ekim 2016’da hem Mainz Savcılığı'na, hem de Koblenz Başsavcılığı'na  iletildiği" ifade edildi.

Söz konusu dosyaların bundan böyle bu itiraz ile ilgili kararı verecek  Koblenz Başsavcılığı'na gönderildiği belirtilen açıklamada, kararın Koblenz  Başsavcılığı tarafından açıklanacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren şiir

Böhmermann, 31 Mart'ta Almanya'nın ZDFtelevizyon kanalında yayınlanan  "ZDF Neo Royal" programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren şiiri okumuş,  komedyenin Alman Ceza Kanunu'nun 103. Maddesi uyarınca yargılanması için Türkiye,  Almanya'ya nota vermişti.

Alman hükümeti de Böhmerann hakkında soruşturma başlatması için Mainz  Başsavcılığına izin vermişti.

Mainz Savcılığı ise geçen hafta yaptığı açıklamada, soruşturmanın  Alman Ceza Muhakeme Yasası'nın 170. maddesinin 2. fıkrasına göre durdurulduğu  belirtilerek, "soruşturma sonucunda cezalandırılacak bir eylemin gerekli düzeyde  kanıtlanamadığı" ifade edilmişti.

Öte yandan söz konusu şiirin Almanya'da okunmaması için ihtiyati  tedbir kararı alan Hamburg Mahkemesinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı  davanın ilk duruşması 2 Kasım'da görülecek.

YORUMLAR 2
  • avrupada yasiyorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Böherman köln de kaliyor orada bir PKK yandasli bir esnaf var. o orada yemege gider. Kölnde Trengarinda rahat bir sekilde apo ve PKKyi destekliyen cadirlar onlarin propagandasini yaparlar buna Almanya devleti izin veriyor. gel de anla.
    Cevapla
  • rayko 7 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz bunlara çok takılmamak gerek it ürür kervan yürür onlar bunu hazımsızlıktan yapıyorlar kuduruk köpekler onların yolundan ayrışmasak her isteklerine he desek bizden iyisi olmaz Türkiye bu haçlı sefillerin uykularını kaçırıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!