Kılıçdaroğlu'ndan Rusya anlaşmasına tepki

Rusya ile yapılan anlaşmaya değinen CHP Lideri, aklı başında olan bir hükümetin böyle bir anlaşmaya imza atmayacağını savundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Rusya anlaşmasına tepki
Kılıçdaroğlu'ndan Rusya anlaşmasına tepki
GİRİŞ 12.10.2016 17:40 GÜNCELLEME 12.10.2016 17:40
Bu Habere 189 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa'daki hemşehri derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

AKLI BAŞINDA BİR DEVLET..

Burada yaptığı konuşmada Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri, Rusya ile yapılan anlaşmayı eleştirdi. Türkiye'nin enerjide Rusya'ya bağımlı hale geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aklı başında bir devlet, yönetim, hükümet, bu tür anlaşmaların altına imza atmaz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ ATEŞE ATIYORUZ"

CHP Lideri, Türkiye-Rusya ilişkisine dair şunları söyledi;

"Putin geldi, Rusya ile ilişkilerimiz düzeldi. Gayet güzel. Bütün komşularla iyi olmak isteriz ama bir şey var; devleti yönetenler, devletin geleceğini düşünmek, riske sokmamak zorundadır. Enerjide yüzde 50'nin üzerinde Rusya'ya bağımlıyız. Dünyada böyle bir devlet yok. Enerjide bir devlete Türkiye, en az yüzde 50 oranında bağımlı. Yarın kavga ettiğiniz, savaş çıktığı zaman düğmeye basınca Türkiye'de enerji bitecek. Aklı başında bir devlet, yönetim, hükümet, bu tür anlaşmaların altına imza atmaz. Çeşitlendirir, çünkü geleceği düşünür. Nükleer santrali verdik, bir daha vereceğiz. Zaten doğal gazda, petrolde de bağımlıyız. Bir başka ülkeye bu kadar bağımlı dünyada başka bir devlet yoktur. Ne Çin ne Amerika ne Rusya. Hiç kimse, bir baka devlete bu kadar kendini bağımlı hale getiremez. Türkiye'nin geleceğini ateşe atıyoruz, bunu düşündük mü?"

YORUMLAR 189
  • dertli 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika ajanı türkiyeye put yapmaktan başka ne işin var
    Cevapla
  • muhammet 7 yıl önce Şikayet Et
    sen aklıbaşında bir adama benziyon....söyle bakalım sen olsan ne yapardın kiminle anlaşırdın ...ya arkadaş bildiğin bir proje varsa paylaş sonuçta devlet meselesi....yoksa sus
    Cevapla
  • Erzincanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav birisi bu adama bir köy icat etsin gidip orada muhtarlık yapsın, yada yapmaya çalışsın.
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    ben her zaman diyorum.. bu adam pkk dan daha tehlikeli...
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    konuştu keloğlan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir