Abdullah Gül: Unakıtan'ın çok emeği geçti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Maliye Bakanı Unakıtan’ın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 13.10.2016 16:19 GÜNCELLEME 13.10.2016 16:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Maliye Bakanı Unakıtan’ın ekonominin rayına oturmasında, dışarıdan ve içeriden gelecek bütün şoklara karşı hazır olmasında çok hakkı olduğunu söyledi.

Dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan için Süleymaniye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Unakıtan’ın ailesinin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Unakıtan’ın naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi’nde toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kemal Unakıtan’ın ailesine başsağlığı dileyerek, "Değerli bir arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin, önce hastalığı süresi içerisinde sıkıntıları oldu ama mekanı cennet olsun. Benim kurduğum ilk AK Parti hükumetinde kendisini Maliye Bakanı yapmıştık ve 3 dönem maliye bakanı olarak benden sonra devam etti. Türk ekonomisine, rayına oturmasında dışarıdan ve içeriden gelecek bütün şoklara karışı hazır olmasında, bütün sıkıntılara rağmen güçlü durmasında çok emeği geçen, çok hakkı olan, katkısı olan bir arkadaşımızdı. Hem kendisi maliyeciydi. Hem iş hayatında bulunmuştu. Dolayısıyla bu birikimini Maliye Bakanlığı sırasında da en güzel şekilde değerlendirdi. Kendisine rahmet diliyorum" diye konuştu.

 

YORUMLAR 4
  • Rizeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Unakıtan çok iyi bir maliye bakanı idi. Ülke ekonomisini adeta şaha kaldırdı. Bundan rahatsız olan istemezükçüler onun ve çocuklarının yolsuzluk yaptığını iddia etti. Ya bu mümkün mü alnı secdeye değen bir siyasetçi bir mümin beytülmaldan bir şey çalabilir mi. Allah gani gani rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Kayseri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin saygi deger Abdullah Gul sizin de evel Turkiyeye ve Akp ye emeginiz ve katkiniz bol.Rabimiz sizden razi olsun hemserim.
    Cevapla
  • nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim kurduğum parti! Ne iş
    Cevapla
  • bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    kurduğum hükümet diyor doğru oku
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!