Başkanlığın yol haritası orada şekilleniyor

AK Parti istişare ve değerlendirme toplantılarının 25’incisi bugün Afyonkarahisar’da başlıyor.

GİRİŞ 21.10.2016 07:55 GÜNCELLEME 21.10.2016 09:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım’ın ilk kez başkanlık yapacağı kampta başkanlık sisteminin yol haritası belirlenecek. Başbakan Yıldırım, bugün toplantı öncesi Afyonkarahisar esnafı ile bir araya gelecek, daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edecek.

GÜNDEMDE BAŞKANLIK SİSTEMİ OLACAK

3 gün sürecek kampta Yıldırım’ın gündeminde başkanlık sistemi olacak. 
Kampta düzenlenecek toplantılarda yeni anayasa sisteminin yol haritası şekillenecek. Kampın ardından AK Parti, yeni sistemi CHP ve MHP ile görüşecek. Görüşmelerin ardından anayasa değişikliği teklifi Meclis’e sunulacak.

Kampta Musul operasyonu, Fırat Kalkanı operasyonu, FETÖ ile mücadele gibi konular da gündemde olacak. Bakanlar 15 Temmuz süreci ve ekonomideki son gelişmelerle ilgili sunumlar yapacak. 

ÖZEL EKİP KURULACAK

AK Parti’nin başkanlık sistemine yönelik Anayasa değişikliği, hafta sonunda yapılacak Afyonkarahisar Kampı’nda ana gündem konusu olacak. Toplantının Cumartesi günkü ilk oturumunda enerji ve ekonomi konularında ilgili bakanların sunumlarının olacak. Ardından ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından “15 Temmuz darbe girişimi, terörle mücadele ve dış politika” sunumu olacak.

Pazar günü ise tamamen “Anayasa ve Başkanlık sistemi”ne ayrıldı. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Genel Sekreter Abdülhamit Gül ile eski Anayasa Komisyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olan Burhan Kuzu, Anayasa ve başkanlık sistemi sunumu yapacaklar.  Basına kapalı toplantıda başkanlık sistemine yönelik öneri  ve görüşler ile bugüne kadar gelinen nokta tüm detaylarıyla ele alınacak. Başbakan Binali Yıldırım sonrasında bir değerlendirme yaparak konuyla ilgili stratejiyi milletvekilleriyle paylaşacak.

2012’DEKİ METİN

Başbakan Yıldırım, hem yapılan sunumlarda verilen bilgileri dinleyecek, hem de milletvekillerinden gelen soru ve öneriler doğrultusunda neler yapılabileceğiyle ilgili görüşleri aldıktan sonra partinin hazırlayacağı metin için kurmay heyetini belirleyecek. Bu ekibin daha önceki çalışmaların aksine geniş katılımlı değil, çok dar kapsamlı tutulması hedefleniyor. Yazım ekibinin kimlerden oluşacağını Başbakan Binali Yıldırım belirleyecek. Çalışmalarda, AK Parti’nin 2012’de önerdiği metin üzerinden gidilmesi ve bunun üzerinde yapılacak değişikliklerle son şeklinin verilmesi planlanıyor.

KAYNAK: HÜRRİYET,STAR
YORUMLAR 5
  • CİMBOMLU 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah hayırlısı olur..
    Cevapla
  • Afyinkarahisarlı 7 yıl önce Şikayet Et
    memleketimle ve Afyonkarahisarlı olmaktan gurur duyuyorum Dirilişte Afyondan olacak İnşâAllah
    Cevapla
  • Taşeron Yasası 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasayı da tartışıp meclis gündemine getirsinler artık.
    Cevapla
  • Abdullah64 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuruluş yeri
    Cevapla
  • mustafa kaplan 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi mağazalarında autda 59.99 tl
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor