Kurtulmuş'tan Musul operasyonu açıklaması

ABD Savunma Bakanı Carter'ın yaptığı Türkiye açıklaması sonrası hükümetten de ilk açıklama geldi.

GİRİŞ 21.10.2016 15:12 GÜNCELLEME 21.10.2016 15:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın açıklamalarına ilişkin olarak, "Sözlerin uygulamada da görülmesini istiyoruz. ABD'nin bu noktaya gelmesi olumlu bir gelişme. Musul operasyonunda Türkiye sahada olacak" dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'nin Musul operasyonunda yer alması gerektiğini söylemişti. Carter, "Türkiye'nin güçlü bir müttefiki olmaya devam edeceğiz" demişti.

Carter şunları söyledi:

"Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Hudut güvenliğinizin sağlanması için tedbir almanızı destekliyoruz. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz. Türkiye ile bazen görüş ayrılıklarımız olabilse de, prensiplerde daima mutabıkız."

YORUMLAR 7
  • seyirci 7 yıl önce Şikayet Et
    burada komşularada iş düşüyor rusya bu bölgede abd yi istemiyor çok belli ama rusyada elini taşın altına koymalı bize söylenmiyor ama muhtemelen azerbeycan da destek verecek bu işe onun oraya gelmesi çok uzun sürer burada rusya köpeği ermenistana diyecekki azeri askerlerin geçmesi için koridor açın demesi lazım madem ki müttefik yapsın komşuluğunu stratejiye strateji
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    2 günde ne değişti abd onuda açıkla? ben söyliyim musul sokaklarına girecek cesur askeriniz yok öyle 5-10 km den bomba atmakla olmuyor dimi
    Cevapla
  • Kemal 61 7 yıl önce Şikayet Et
    Kurban oldugum Mevlam sana hamdü senalar olsun.Biz korkmadikca onlardan,onlarin sonu geliyor Elhamdülillah
    Cevapla
  • Bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    Asla güvenme; Rusya ya yaklaşmayalım diye şimdide İran nı kaşıyorlar hep aynı senaryo..kanmak yok bu sefer yeter be hainler.
    Cevapla
  • atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kullanabildiginiz kadar kullanin. sonra atin çöpe hepsini bize Allah yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...