Erdoğan: Sınırlarımızı gönüllü kabul etmedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 22.10.2016 17:15 GÜNCELLEME 22.10.2016 18:27
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilecek toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir. Bu sınırları gönüllü olarak kabul etmedik. Cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bölümünün doğduğu topraklar dahi sınırlarımız dışında kalmıştır. Artık bu yanlış tarih anlayışından vazgeçilmesi gerekiyor." dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satırş başları;

Bazen en büyük ihanetler şerden çıkıyor. Bu konuda milletimle aynı şeyi düşünüyorum. Diyorum ya parlamentoda bu karar (idam) geçerse ben bu kararı onaylarım. Çünkü devlet kendisine karşı işlenen suçları af yetkisinde. Kişilere karşı işlenen suçları biz affedemeyiz. Tek parti döneminde bu millete yapılan en büyük yanlış kültürüyle bağlarının zayıflatılmasıdır. Tam bir cahil cesareti ile Türkiye'nin Irak ile Suriye ile Bosna ile ne işi olabilir diyorlar. Bu coğrafyalar canımızın birer parçasıdır. Bizim oraları hissetmemiz mümkün mü? Öyle karanlık bir dönem ki kayıplarımızın sayısını bile çıkaramamışız. Bu acılar kalbimizde bunu unutamayız. Kültür sıradan bir olay değil. Kültür, ecdaddan devralınan maddi ve manevi mirasın tümüdür. Birileri çıkmış bize geçmişimizi toptan unutturmaya çalışıyor. Biz unutsakda tarih unutmuyor. Malesef bir dönem, bu büyük milleti kendi tarihinden koparmak için kasıtlı bir politika izlenmiştir. uzun yıllar boyunca öyle çarpık bir eğitim sistemi vardı ki gençliğimiz bu milletin geçmişinin 90 yıldan ibaret olduğunu sanıyor. Uyuya uyuya yata yata bir nesil büyür mü? Olsa olsa karpuz tarlasında karpuz büyür.

BU SINIRLARI GÖNÜLLÜ KABUL ETMEDİK

Böyle bir çarpık durumla karşı karşıya bıraktılar. Bu topraklarda Anadolu Selçuklular, Osmanlılar vardı. Gençler bakınız biz nereden 780 bin km'ye geldik biliyor musunuz? Yaklaşık 20 milyon km'den geldik. Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir. Bu sınırları gönüllü olarak kabul etmedik. Cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bölümünün doğduğu topraklar dahi sınırlarımız dışında kalmıştır. Artık bu yanlış tarih anlayışından vazgeçilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı Forsu'nda temsil eden 16 devlet temsil ediliyor. 2200 yıllık bir geçmişe sahipiz.

Bursalılar bir ifade kullanırlar. Tencere kapağını bulmayınca kaynamaz" Anadolu coğrafyası bu topraklarla buluşunca tarihin en büyük devletlerini kurdular. Bugün Balkanlarda Türk ifadesi İslam kavramı yerine kullanılır. Bu bölgelerde Türk sözü duyarsanız müslümanları kastediyordur. Coğrafyamıza verilen Türk ismi bizim için gurur kaynağıdır. Milli Eğitim Sistemimiz hem millilik hem eğitim anlamında ideal boyuta gelmeden hiçbir şeyi çözemeyiz.

KÖKÜNÜ KURUTANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

15 Temmuz'da yapılanları gördünüz. Her şeyi teknoloji sanıyorlardı, F-16, tank sanıyorlardı. Ne hocası. O kardeşi kardeşe düşürdü. Şimdi hepsi toparlandı devlete hesap veriyorlar. Biz devlet olarak adil davrandık adil davranıyoruz. Onlar Marmaris'te bulundukları yerde öldürülebilirdi. Bu hainlerden 39 kişi öldürüldü. Ama benim 241 şehidim var. Şimdi mağdur edebiyatı yapıyorlar. Bunların ömrü millete hesap vermekle geçecek. Bana karşı yapılan her türlü hakereti, ihaneti affedebilirim ama milletime yapılanların üstünü örtemem. Çünkü FETÖ ülkeme ihanet etmiştir. Biz bu örgütün mensuplarını affedebilir miyiz? Bunun için kökünü kurutana kadar FETÖ ile mücadele etmek boynumuzun borcudur.

SİZİ DE CEZA EVİNE TIKACAĞIZ

15 Temmuz gecesi birileri eline silah almamış olabilir ama gücünü nerden altığı belliydi. Bizim vücudumuzu bunlardan temizlememiz lazım. 17-25 Aralık hadisesine kadar bu örgütün gerçek yüzünü görmeyenleri anlamak mümkündür. Ama bu tarihten itibaren örgütün içinde kalanlar tercihlerini yapmışlardır. Ve FETÖ hakkında bildiklerini anlatmayanlara sesleniyorum. Sizi nerede bulursak bulalım sizi de o ceza evlerine tıkarız. Boğaz Köprüsü'nde, Ankara'da, Genelkurmay'da, İBB'de milleti katledenlerden hiçbir farkları yok. Özel Harekat'ta 56 aslanımız şehit oldu. Zihnini ve gönlünü FETÖ'ye tapulayanların bu ülkede yeri yoktur. Bu milletin sırtındaki kambur olmaktan vazgeçin. 

İşte Suriye ve Irak'ta olanları görüyorsunuz. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. PKK'ya tarihimizin en büyük operasyonlarını yapıyoruz. 

Bugün Türkiye 15 Temmuz sabahından daha güçlüdür bu böyle biline. 2023 hedeflerimize de ulaşacağız. 

YORUMLAR 70
  • Türkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yasssaaaa reissssss dualarimiz seninleeee
    Cevapla
  • Serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey millet uyanıyoruz !! Allah bu yürüyüşümüzü muvaffak etsin.
    Cevapla
  • omer vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    guzel adamsin be reis Allah seni basimizdan eksik etmesin
    Cevapla
  • Çorumlu Mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    12 adalar musul kerkük batum batı trakya derhal ilhak edilmelidir.
    Cevapla
  • Türkiyem 7 yıl önce Şikayet Et
    iyiki varsın cumhurbaşkanım....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı