Bettina Kudla yeniden aday gösterilmedi

4 ay önce, Ermeni iddialarını içeren tasarı oylamasında tek ret oyu veren Bettina Kudla, gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde yeniden milletvekili adayı gösterilmedi.

GİRİŞ 22.10.2016 23:02 GÜNCELLEME 23.10.2016 09:38
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Almanya Federal Meclisinde 4 ay önce, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarı oylamasında tek ret oyu veren Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Bettina Kudla, gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde yeniden milletvekili adayı gösterilmedi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Leipzig kentindeki bölgelerden genel seçimler için doğrudan milletvekili adaylarının belirlendiği toplantıda Kudla, "Leipzig-Nord" bölgesinden yeniden milletvekili olmak için aday oldu. Üç rakibe karşı yarışan Kudla, ilk turda 126 delegenin 36'sının oyunu aldı ancak 2 adayın gerisinde kaldı.

Gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde "Leipzig-Nord" bölgesinden Kudla'nın yerine salon bisikleti dalında Olimpiyat Şampiyonluğu bulunan 48 yaşındaki Jens Lehmann doğrudan milletvekili adayı olarak belirlendi.

Alman medyası da Kudla'nın aday gösterilmemesini, delegelerin Kudla'yı cezalandırdığı şeklinde yorumladı. Haberlerde toplantının Leipzig'deki büyük bir otelin "İstanbul" salonunda yapıldığına da işaret edildi.

Federal Meclis'te 2 Haziran'da yapılan oylamada Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısına tek milletvekili olarak ret oyu veren Kudla, oylamanın ardından, diğer ülkelerdeki olaylarla ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmanın Alman Federal Meclisinin görevi olmadığını açıklamıştı.

ALMAN MEDYASINI ELEŞTİRMİŞTİ

Son dönemde sosyal paylaşım sayfası Twitter'den paylaştığı mesajlarla kamuoyunda eleştirilen Kudla, Alman medyasında Türkiye'ye yönelik karalama haberlerini de eleştirmişti.

YORUMLAR 42
  • JAX 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki PKK operasyonlarını eleştir, kendin en ufak bir farklı sesi imha et. AB nin demokrasi anlayışı! Adi herifler!
    Cevapla
  • cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadını Türkler desteklemeli ve Almanlara Türklerin gücünü göstermeliyiz.
    Cevapla
  • karaşafak 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen bağımsız aday olarak girmeli meclise
    Cevapla
  • TR 58 7 yıl önce Şikayet Et
    biz Vatansever Türkler Bayan Kudlaya Şahin cikariz Satilik siyasetciler Almanya da Demokrasi yok baski var Bu bunun kaniti Siyonizme hizmet eden bir anlayış var.
    Cevapla
  • yaşar köse 7 yıl önce Şikayet Et
    Destekleyelim bağımsız seçilsin.....Olmaz dememek lazım....yoksa ergenekondan çıkamazdık.....
    Cevapla
  • Seda 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanca ve ingilizce bilen kardeşler sosyal medyada bu hanımefendiye destek yağdıralım. Arkasındayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...