FETÖ'ye onlar da karşı

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Türkmenistan’ın bağımsızlığının ulusal günü hakkında TBMM Genel Kurulunda konuştu.

FETÖ'ye onlar da karşı
FETÖ'ye onlar da karşı
GİRİŞ 25.10.2016 18:27 GÜNCELLEME 25.10.2016 18:27

AK Parti Ordu Milletvekili ve Türkiye Türkmenistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Metin Gündoğdu, Türkmenistan’ın bağımsızlığının ulusal günü hakkında TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Türkmenistan ile politik ve ticari ilişkilerin artmasının yanı sıra kültürel ve sosyal etkileşime de büyük önem verdiklerini aktaran Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Tıpkı ulu bir çınarın kolları gibiyiz. Türkmenistan ile tek millet iki devletiz. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve birbirimize bu bilinçle bakıyoruz. Biz Anadolu topraklarını yurt edinmişiz, Türkmenistanlı kardeşlerimiz ata topraklarında kalmış. Ama bayraklarımızdaki hilal ve yıldız birdir. ” dedi.

Yeni İpekyolu vurgusu

Metin Gündoğdu “Ticaret, eğitim, kültür, enerji, inşaat ve ulaştırma alanlarındaki ortaklıklarımız Türkiye ve Türkmenistan için olduğu kadar bölge için de büyük önem taşıyor.  Bu bağlamda mevcut ortaklıklarımızın ötesinde yeni çalışmalar yaparak ticari hacmi arttıracak hamleler yapılıyor. Türkiye ile Tükmenistan, Orta Asya pazarının Orta Doğu ve Avrupa’ya açılması noktasında büyük stratejik öneme sahiptir. Orta Asya’nın Anadolu ve Avrupa’ya açılan kapısının anahtarları bizlerin elinde. Türkmenistan, Modern İpek Yolu Hattı üzerinde olmanın ve doğalgaz kaynaklarının sağladığı avantajları olabildiği kadar iyi kullanmak amacındadır. Bu nokta da ise Türkmenistan’ın en büyük destekçisi Türkiye’dir.'' ifadelerini kullandı.

'Türkmen halkı da FETÖ’ye Karşı'

Göndoğdu ayrıca şunları söyledi:

''Türkiye’nin tavsiyeleri doğrultusunda, 2015 yılında FETÖ okullarına karşı çalışma başlatan Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, ülkelerindeki 5 FETÖ okulunu kapatarak, terör örgütüne karşı net bir duruş sergilemiştir. Medeniyetimizi canlı tutmamız ve kültürümüzü muhafaza etmemiz için birbirimizle etkileşimi kesmemeli ve kardeşlik bağlarımızı daha da geliştirmeliyiz. Bizler sırtımızı birbirimize dayayarak kuvvetlenmeliyiz. Bizler kuvvetlenelim ki mazlumların sesi olalım. Medeniyet coğrafyamızdaki akrabalarımıza yardım eli uzatabilelim. Çocukların gözlerindeki yaşları silebilelim. Zalimlerin karşısında sesimiz daha da gür çıksın.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...