CHP, Gültan Kışanak için endişeli!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasının ardından CHP'deki tepkiler dinmiyor.

CHP, Gültan Kışanak için endişeli!
CHP, Gültan Kışanak için endişeli!
GİRİŞ 28.10.2016 10:06 GÜNCELLEME 28.10.2016 14:17
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Hendeklerin kazıldığı geçen yıl, Yüksekova'daki çatışma bölgesine giden ve "Devlet katliam yapıyor" şeklinde rapor hazırlayan CHP heyetinden Şenal Sarıhan, Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasını 'hukuksuz' olarak niteledi.

HDP'LİLERİN GÖZALTINA ALINMASINA EN ÇOK TEPKİ CHP'DEN

Terör destekçiliği suçlamalarıyla gözaltına alınan Gültan Kışanak'ın gözaltındaki süreci devam ederken CHP'den bir tepki daha geldi. Dün, Aykut Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu ve Tuncay Özkan gibi CHP'nin önde gelen isimlerinin tepkilerinin ardından bugün de CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıyan, Diyarbakır'da yaşananları tepki gösterdi, güvenlik güçlerini suçladı.

"GÖZALTILAR HUKUKA AYKIRI"

Şenal Sarıhan, yaşanılan olayların halklar arasında ayrışmaya sebep olacağını belirterek, halkın protesto hakkına karşı hukuksuzluk yarattıklarını belirtti.

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın halkın oyları ile seçildiğini ve onlarla ilgili yapılacak herhangi bir sorgulamanın adli değil idari bir soruşturma olması gerektiğini belirten Sarıhan, "Bu konuda şu anda yapılan OHAL gerekçe gösterilerek uygulamaların önemli bir bölümü ciddi bir halk tepkisi yaratacaktır. Bu soruşturmalar da adil bir uygulama olmadığı ve belediye başkanlarının durumunun OHAL'e girmediği inancındayım. Bu sebeple gözaltında alınmaları ve gözaltı süresinin uzamasını hukuka aykırı buluyorum" dedi.

"HAK TALEBİNE KARŞI HUKUKSUZLUK YARATILIYOR"

Diyarbakır Belediyesi önünde yaşanan olaylar sırasında yaşanan darp ve göz altılara ilişkin ise "Herhangi bir protesto eyleminin hele ki barışçıl olan bir eylemin, hak talebinin şiddetle karşılanması her halükarda bir hukuksuzluk yaratıyor. Yapılan işlemin kendisinde bir olay varsa bir belediye başkanı gözaltına alınıyorsa, elbette ki o belediye başkanına oy vermiş insanların tepkisi olacaktır" diye konuştu.

"HALK ARASINDA AYRIŞTIRMAYA NEDEN OLACAK"

Protestoların demokratik sınırlar içerisinde olduğu sürece karşı tepki ile karşılanmaması gerektiğine işaret eden Sarıhan, "Bu tam anlamıyla halk arasında bir ayrışmaya, halkı birbirine karşı kışkırtmaya yöneltecektir. Ayrıca devlete karşı da tepki yaratacak bir uygulamadır. Bu sebeple çok daha özenli çok daha hukuk sınırları içerisinde hareket edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

DEVLET HUKUK SINIRLARINDAN ÇIKMASIN

Devletin hukuk sınırları dışına çıkmaması gerektiğine vurgu yapan Sarıhan, "Özellikle kendi dişleri ve tırnakları ile belirli yerlere gelebilmiş olan kadınlarımızın çok daha özene ihtiyacı olduğu kanısındayım. Bu yanı ile kadınlar için ayrıksı ayrı bir özene gerek olduğunun altını çiziyorum" dedi.

YORUMLAR 60
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    şu karıyı kaldırın görünce midem bulanıyor. ..
    Cevapla
  • batmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    hdp nin bu kadar palazlanmasinin tek suçlusu ne abd ne ab ne de pkk dir. bi suçlu aranacaksa mecliste hdp nin kankası hamisi olan chp dir.
    Cevapla
  • Mehmet KASTAMONU 7 yıl önce Şikayet Et
    fitneci cürümcüler !!! SİZ ŞEHİT OLAN KARDEŞLERİMİZİN YETİM evlatları, DUL eşleri, ANNE VE BABALARI İÇİN ENDİŞELENSENİZ YAA ?? sizin alayınızı topunuzu cümlenizi YA KAVİY ALLAH cc hz havale ettim YA VEKİL ALLAH cc vekil eyledim vekilim ALLAH cc onun gücü sizede arkanızdalara yeter !
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    chp aslından vazgeçemez !
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    Halk seçti diyor bırakın istediği kadar teröriste yardım etsin diyor.Pekala seni seçen halk sana teröristlere sahip çık dedimi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak