HDP'den operasyon sonrası ilk açıklama!

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada halkı sokağa çağırdı.

GİRİŞ 04.11.2016 12:35 GÜNCELLEME 04.11.2016 12:44
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Ayhan Bilgen, "Evet, Türkiye'nin ileri demokrasisinde parti genel merkezimizde basın toplantısı düzenleyemediğimiz için, basın mensupları sokaktan içeriye bile alınmadıkları için, ne yazık ki parti binamızın önünde sosyal medya yoluyla sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz Türkiye'nin 7 Haziran'dan sonra darbe sürecine girdiğini söyledik şimdiye kadar. 15 Temmuz'da başlamadı. 15 Temmuz öncesinde parlamentoda çıkarılan kararlar, milletvekillerinin yargılanması başta olmak üzere bu darbe sürecinin önemli bir parçasıydı. 15 Temmuz sonrasında olanlar da gösteriyor ki, gerçekten de 15 Temmuz'u Allah'ın lütfu olarak gören zihniyetin hedeflediği tam da buymuş" dedi.

Ayhan Bilgen, "Dün gözaltına alınan arkadaşlarımızın yargıdan kaçma diye bir derdi yok. Biz bu ülkede darbe koşullarının herkes tarafından görülmesini, bütün dünya tarafından bilinmesini istediğimiz için ifadeye gitmedik. Dolayısıyla da bir kaçma yaklaşımıyla olayı değerlendiren havuz medyası sadece kirli propagandasına, karalama kampanyasına devam ediyor. Darbe koşullarını bu ülke eninde sonunda aşacak Geçmişte de darbeler yaşandı. Geçmişte de siyasetin önünü kesen engellemeler, müdahaleler yapıldı. Ama o günler nasıl geçtiyse, bugünler de geçecek. Fakat Türkiye tarihine, siyaset tarihine bir kara leke olarak geçecek" diye konuştu.

YİNE SOKAĞA ÇAĞIRDI

Ayhan Bilgen, "Biz, ifadeye çağrılan arkadaşlarımız ve bugüne kadar gözaltına alınan bütün yöneticilerimize karşı tutumu bir tasfiye girişimi olarak görüyoruz. Bir siyasi linç, bir kuşatma ve baskı, faşizan rejimin ayak sesleri olarak görüyoruz. Bundan sonrasında bu sürecin geleceğini belirleyecek olan şey, demokratik çevrelerin, sivil toplumun, uluslararası kamuoyunun Türkiye'de barıştan demokrasiden yana olan kamuoyunun sesini yükseltmesi olacak. Buna boyun eğmeyeceğimizi, bize oy veren herkesin, bizim duruşumuzu tavrımızı önemseyen herkesin sergileyeceği tavırla bu faşizan baskıyı püskürtmesini istiyoruz. Dolayısıyla herkesi dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz. Genel merkezimize ziyaretler engelleniyor, genel merkezimize basının gelmesi bile engelleniyor ama biz her şeye rağmen sesimizi duyurmaya devam edeceğiz ve halkımızı da sesini yükseltmeye, tavrını koymaya ve bu faşizan tutumu ortadan kaldıracak bir kararlılıkla, dirayetle bir tavır koymaya davet ediyoruz" dedi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 145
  • muhittin 7 yıl önce Şikayet Et
    cıkın ne olacak devlete kafamı tutulur ulan
    Cevapla
  • mevzu 7 yıl önce Şikayet Et
    idamda yolda gelsinnnnnnnnn
    Cevapla
  • dadas 1 7 yıl önce Şikayet Et
    2 nci kurtuluş savaşındayiz bunuda temizlersek önümüzde kimse duramaz. Ya istiklal ya ölüm yaşasın Türkiye Cumhuriyeti
    Cevapla
  • hasturk 7 yıl önce Şikayet Et
    soyunuzu tuketecegız gectı o gunler
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya laf edemiyorlar halka nutuk atiyor yavrum bir avuç insani kandirdiniz onlarda sizin iç yüzünüzü gördüler dış ülkenin mikroplari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi