Tutuklanan HDP'li vekiller maaş alacak mı?

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu HDP’li milletvekilleri, özlük haklarını kullanmaya devam edecek.

Tutuklanan HDP'li vekiller maaş alacak mı?
Tutuklanan HDP'li vekiller maaş alacak mı?
GİRİŞ 05.11.2016 07:09 GÜNCELLEME 05.11.2016 07:13
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

HDP’li milletvekillerinin gözaltına alınmalarının ardından vatandaşlar arasında en çok merak edilen konu, gözaltına alınan milletvekillerinin maaşlarını alıp almayacakları oldu. Terör soruşturması kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan HDP’li milletvekilleri özlük haklarını kullanabilecek ve maaşlarını alabilecekler.

Dava açıldığında sanık olacak olan milletvekillerinin haklarında mahkumiyet kararı verilmesi ve tüm yasal sürecin sona ermesinden sonra mahkumiyet kararının Meclis Genel Kurulunda okunmasının ardından milletvekillikleri düşecek.

Milletvekilliğinin düşmesine ilişkin TBMM İçtüzüğü’nde “Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğine seçilmeye engel bir suçtan dolayı kesin hüküm giyen veya kısıtlanan milletvekili hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararının Genel Kurulun bilgisine sunulmasıyla üyelik sıfatı sona erer” ifadeleri yer alıyor.

YORUMLAR 46
  • müşür.. 7 yıl önce Şikayet Et
    bu hainlere verilen tek kuruş için hakkımı helal etmem.. yasa gereği illa verileceksede verileceksede şehit ailelerine verilsin..
    Cevapla
  • turkiye.. 7 yıl önce Şikayet Et
    almasa nolur cıa cilar onlara para gonderir ac kalmazlar iceride hakkim varsa bunlarda zwhir zikkim olsun burunlarindan gozlerinden gelsin
    Cevapla
  • sivas mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    zıkkımın kökünü alsınlar. zehir zıkkım olsun haram olsun hainlere
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    haram zehir zikkim olur insallah
    Cevapla
  • Fırat23 7 yıl önce Şikayet Et
    haram zehir zıkkım olsun. Ahiret günü iki elim de yakalarında olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat