Adil Gür'den bomba anket! Başkanlık için...

Ünlü anketçi Adil Gür 'başkanlık' sisteminin konuşulduğu şu günlerde yaptığı son anket sonuçlarını açıkladı.

GİRİŞ 17.11.2016 09:58 GÜNCELLEME 17.11.2016 10:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

A Haber ekranlarında yayınlanan Söz Teması programında Adil Gür Yeni Anayasa için son kamuoyu anketlerini açıkladı.

Adil Gür Yeni Anayasa çalışmaları, Başkanlık Sistemi gibi konularda halkın ne düşündüğüne dair yaptıkları araştırma sonuçlarını paylaştı.

Partili seçmenin yeni anayasa hakkında düşünceleri, insanların başkanlık sistemi ve parlamenter sistem için düşünceleri, Türkiye'deki sistemin değişmesini isteyenlerin oranlarına dair çarpıcı veriler canlı yayında paylaşıldı.

 

 

 

YORUMLAR 13
  • evet_isyan 7 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan başkanlık değil güçler dengesinin nasıl kurulacağı. Yargı ve yasama başkandan bağımısz olmalı. Kısa vadeli düşünmemeli ve sağlıklı bir sistem kurmalı.. Yarın birgün Tayyip Erdoğan gidince ANAP, MHP veya sıradan ortayolcu birinin başkan olmasını, tüm yargı yürütme ve yasamayı avucuna almasını ister miyiz? Adalet mülkün temelidir uzun vadede hepimizi koruyup kollayacak bir sistem oluşturulmalı.
    Cevapla
  • öm of 7 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemini kim istemiyor önce buna bakalım chp hdp pkk ypg pkk destekçisi avrupa ve abd dhkpc ve diğer marjinal örğütler araştırmadan çıkan sonuç bu
    Cevapla
  • sadullah 7 yıl önce Şikayet Et
    hikaye
    Cevapla
  • Kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki kimse başkanlık istemiyor düzen bozulmayacak
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Haberi okuyamadın galiba?!...
    Cevapla
  • yozgatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    neresi zor bunun, kardeşim cumhurbaşkanlığını kaldırın, cumhurbaşkanının tüm yetkilerini başbakana verin ona da başkan diyin işte bu yapacağınız.
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    oyle olsa bisey degistirmeye gerek yokki, basbakanla cumhurbaskani zaten birlikte, tek adam gibi hareket ediyor. baskanlik sistemi muhalefeti zayiflatmali. muhalefet hep ayak suruyen ve iktidari yavaslatan hatta engel olan unsur olup ulkenin gelisimini olumsuz etkileyegelmistir hep. hele gunumuzde, muhalefetin tek derdi iktidari zayiflatmak ve bu sekilde oyunu artirmaya calismak. bu tum ulkeye zarar veriyor. baskanlik sistemi baskana ek kuvvet vermeli ve bunu onleyecek unsurlarin kuvveti azaltilmali.
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemi olmadığı için pkk lar fetöcüler hapishanelerde besleniyor yeni anayasayla gelecek başkanlık sisteminde idam olacak zaten cinsel suçlara ,kamuya ,kişinin özel yaşantısı gibi daha saymadığım birçok suçlara şuan ki yasadan daha ağır yaptırımlar olacak 82 anayasının şuan ki dayattığı sistem malesef yetersiz ki şuan parlementer sistemi 3.dünya ülkelerinde var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat