Bekir Bozdağ'dan cinsel istismar suçu açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündemi meşgul eden cinsel istismar suçuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 18.11.2016 09:54 GÜNCELLEME 18.11.2016 11:47
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ  "Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir." dedi.

İşte Bekir Bozdağ'ın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar:

"KONUYU ÇARPITIYORLAR"

Tecavüzcü ile evlenerek cezadan kurtulma imkanı getirilmemiştir. Bunun aksini iddia edenler,konuyu bilerek ve isteyerek çarpıtanlardır.

Cebir,tehdit,hile ve iradeyi sakatlayan başka bir nedenle cinsel istismar suçunu işleyenler (tecavüzcüler),bu düzenlemeden yararlanamaz.

"TECAVÜZCÜLERİ KESİNLİKLE KAPSAMAMAKTADIR"

Düzenleme;cebir,tehdit, hile ve iradeyi sakatlayan başka bir sebeple birlikte olanları, yani tecavüzcüleri kesinlikle kapsamamaktadır.

Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların,resmî nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır.

Küçük yaşta evlilikleri önlemek için Türkiye'de en önemli tedbirleri AK Parti hükümetleri aldı.

Eski TCK.'da "adabı umumiye ve nizamı aile aleyhine cürümler"başlığı altında düzenlenmiş cinsel saldırı suçlarını,...

Yeni TCK.'da;"kişilere karşı suçlar" kısmında,"vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar"arasına AK Parti hükümeti aldı.

Eski TCK.'daki evlenme vaadiyle kızlık bozanın,aynı kızla evlenmesi halinde cezayı düşüren düzenlemeyi de AK Parti kaldırdı(Eski TCK.423)

Erken yaşta evliliklerin önüne geçmek için zorunlu eğitimi 12 yıla Ak Parti hükümeti çıkardı.

Çocukları/kadınları korumak için Anayasaya pozitif ayrımcılığı koyma dahil önemli adımları atan AK Parti'yi buradan vurmak,haksızlıktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 86
  • muro 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar onlar her firsatta mecliste biz neden topla nip gitmiyoruz bekir baskanimiza bu yasaya sahip cikmaya bu gercekten guzel bi adalet
    Cevapla
  • muro 6 yıl önce Şikayet Et
    Insallah baskanim sozunu tutar garibanlar sevinir biz orduyla ardindayiz cok yetim insanin in duasini alir adalet yeri ni bulur a
    Cevapla
  • Cagla 7 yıl önce Şikayet Et
    18 yasindan kucuk bir kiza niye dugun yapiliyor ? 18ini beklesin bu acele ne? 18 yas siniri resit olma yasidir cunku 18den once kisi cocuk sayildigi icin yaptiklarinin veya basina gelen seylerin anlamini tam olarak idrak edemezler. Kisi Cocuk yastayken nasil rizasi var denebilir? Ayrica malesef bisuru aile magduru cocuk var. Namusu temizlensin diye rizasi var adi altinda evlendiriliyor. O cocugun akil sagliginin hicmi onemi yok! Bu duzenleme cocuklarini parayla satan yada cikarlari ugruna evlendiren ailelerin cocuklarini bir nebze koruyabilmek adina kesinlikle yasallastirilmamali
    Cevapla
  • Ferhat UÇAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, böyle tepkiler geleceğini bile bile cesurca bir konun çıkararak, ciddi mağdur olan ailelere el uzatılması takdire şayandır. Olayın iç yüzünü bilenler bilir.
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP nın karşı geldiği yasa, kesinlikle halkın yararınadır. Bunlar geç anlıyorlar. Cinsel suçlular için İDAM deseniz kıyameti koparırlar. Cinselliği tümünü yasaklayın buna da karşı gelirler. Arkadaşça beraber yaşamayı suç görmüyorlar. Bunu yasaklamayı getirin buna da karşı gelirler. Seçmenleri bile artık partisine inanmıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri