Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransız gazetesine tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, Fransız Libération gazetesinde yayımlanan bildirinin terör örgütlerini cesaretlendirme amacına hizmet ettiğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransız gazetesine tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransız gazetesine tepki
GİRİŞ 18.11.2016 20:30 GÜNCELLEME 18.11.2016 20:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Fransız Libération gazetesinin 16 Kasım 2016 tarihli nüshasında yayımlanan bildiride, ülkemizde ilan edilen olağanüstü hal döneminde alınan tedbirlerle ilgili olarak kaydedilen yorumlar terör örgütlerini cesaretlendirmekten başka bir amaca hizmet etmemektedir." ifadesini kullandı.

Müftüoğlu, Fransız Libération gazetesinde yayımlanan bildiriye yönelik soruya verdiği cevapta, bildiride, Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal döneminde alınan önlemlere ilişkin kullanılan ifadelerin terör örgütlerine cesaret vermekten başka bir amaca hizmet etmediğini vurguladı.

Müftüoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu bildiriyi imzalayan milletvekili, senatör ve akademisyenlerden, uzun yıllardır terör saldırılarına maruz kalan ve 15 Temmuz'da tarihinin en kanlı terör hadisesini yaşayan Türk halkıyla ve uluslararası planda yürütülmekte olan terörizmle mücadele çabalarına önemli katkılar sağlayan ülkemizle dayanışma içinde olduklarını açıklamalarını beklerdik. Ülkemizde vuku bulan kanlı darbe girişiminin ardından alınmakta olan tüm tedbirlerde temel hak ve özgürlüklerin, hukuk devleti ilkelerinin ve uluslararası yükümlülüklerin gözetilmekte olduğu herkesin malumudur."

Türkiye'nin, Avrupa Konseyinin sorumlu ve kurucu üyelerinden biri olduğunu hatırlatan Müftüoğlu, bu süreçte Avrupa Konseyi ile yapıcı diyaloğa dayalı şeffaf bir iş birliğini her zaman olduğu gibi sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR 1
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye deki gazetecilerine tepki gösteriniz. Destek buradan gidiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!