Numan Kurtulmuş: Yeni gelişmeler olacak

Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle ABD ile Türkiye'nin ortak noktalarda buluşabileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş: Yeni gelişmeler olacak
Numan Kurtulmuş: Yeni gelişmeler olacak
GİRİŞ 02.12.2016 00:24 GÜNCELLEME 02.12.2016 00:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TRT canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

Anayasa değişikliği konusunda kararı verecek olan parlamentodur. MHP'nin de kabul ettiği bir içerik parlamentoya gelecek. Değişiklik için mutlaka halka gidilmelidir.

AK PARTİ'NİN FİRE VERECEĞİNİ DÜŞÜNMESİNLER

Yeni sistemde yürütme iki başlılıktan kurtulacaktır. Düzenlemeyle siyaset doğal mecrasında akacak. AK Parti'nin fire vereceğini kimse düşünmesin. Referandumda çok büyük oranda evet oyu verileceğini düşünüyorum. CHP de keşke bu sürecin içinde olsaydı.

HALEP'TE ATEŞKES İÇİN SONA YAKLAŞILDI

DEAŞ'ın çıkarıldığı yerlere başka terör örgütleri sokulmamalıdır. Türkiye'nin bir güvenli bölge oluşturması kararlılığımızı herkesle paylaştık. Halep'te bir an önce silahlar susturulmalı, insani yardım yapılmalıdır. Türkiye bölgedeki dengelerin korunması konusunda üzerine düşeni yapıyor. Halep'te ateşkes için sona yaklaşıldı.

ABD, PYD'Yİ KALKAN OLARAK GÖRDÜ

ABD, DEAŞ'a karşı PYD'yi kalkan olarak gördü. ABD, PYD'yi bir süre sonra kenara bırakacaktır.

GÜLEN'İN İADESİ KONUSUNDA YENİ GELİŞMELER OLACAKTIR

Trump'ın gelmesiyle ABD ile Türkiye'nin ortak noktalarda buluşabileceğini düşünüyoruz. FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusunda yeni gelişmeler olacaktır.

Böyle bir darbe teşebbüsünün siyasi ayağının olmaması mümkün değil. Önünde sonunda FETÖ'nün siyasi ayağına ulaşılacak, hesabı sorulacaktır.

AP'nin kararı yok hükmündedir. Parlamentonun ayıbının AB liderleri tarafından tolere edileceğini düşünüyorum

Adana'daki yurt yangınında ihmali, kusuru olan bedelini ödeyecektir.

Hac ve umre ücretleri dolar değil, TL üzerinden belirlenebilir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda çalışma yapacaktır.

YORUMLAR 3
  • Rezil 7 yıl önce Şikayet Et
    Tum dunyanin ulkelerin geleceyini arastirken bizler Halen mecliste karalama oteleme yikma pesindeyiz cagdaslik disinda hatek secilmis insanlar bu ulke gelegi mewelesi emi dayi baksis bitti
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöyü alsanız ne olacak apo gibi sorgudan sonra yatacak ki zaten yakalanan subaylar onun söyleyeceklerini söyledi başka bişey çıkmaz ondan
    Cevapla
  • Yelda 7 yıl önce Şikayet Et
    Kontrol altına alınmış olacak. Şimdiki gibi ortalığı serbestçe karıştıramayacak. Yalnız tabii sadece kendisinin değil etrafındakilerin de iade edilmesi gerek. Yoksa daha genç, daha zeki biri yerine geçer ve kaldığı yerden devam eder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi