MHP sistemin nefesini açmak için devrede

Celal Adan, 1 Kasım seçimlerinden bu yana geçen bir yıllık zaman sürecinde Türkiye'de çok önemli gelişmeler yaşandığını belirtti.

MHP sistemin nefesini açmak için devrede
MHP sistemin nefesini açmak için devrede
GİRİŞ 02.12.2016 17:12 GÜNCELLEME 02.12.2016 17:12

15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'nin büyük bir felaketi atlattığını dile getiren Adan, "15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü, devletin tüm ayar ve dengelerini gevşetmiş, milletimizin gelecekle ilgili tasavvurlarını zedelemiştir. Bu hainliğin siyaset, bürokrasi, eğitim, emniyet, üniversite, yargı, ekonomi ve sivil toplum ayakları vardır. Buralara gizlenmiş olanlar birer birer ortaya çıkarılmaktadır" diye konuştu.

"KİMİ BYLOCK'U VARSA DEŞİFRE EDİLSİN"

Celal Adan, FETÖ'yle mücadelede, hukukun temel ilkelerinden ayrılmaması gerektiğine vurgu yaparak "Zabıt katibine, garsona, sıvacıya, hizmetliye, ebe ve hemşireye kadar inen; ama hala siyaset ayağına değmeyen, üst mevkilere dokunmayan FETÖ'yle mücadelenin, bu gidişle inandırıcılığını kaybetmesi olağan ve mümkündür. Bu itibarla hukuk herkese eşit uygulanmalı, aynı ölçü ve dozajda etkisini göstermelidir. Kimin Bylock'u varsa deşifre edilsin, kim FETÖ'ye yardım ve yataklık yapmışsa gereği eksiksiz ve sonuna kadar yapılsın" şeklinde konuştu.

"MHP'NİN İŞLEVİ REJİMİN İŞLERLİK KAZANMASI"

Genel Başkan Yardımcısı Adan, mevcut durumun Türkiye'yi giderek büyüyen siyasi istikrarsızlık tehlikesine sürükleyeceğinin altını çizdi. Adan, "Türkiye'de erkleri paylaşan kurumların da anayasal ve yasal fonksiyonlarını icra etmesi gerekmektedir. MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP; AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Bunun yolu, parlamentoyu çalıştırmaktan geçmektedir. Hiçbir güç Meclisin veya doğrudan milletin izhar ettiği iradeye direnemez ve böylece Türkiye'yi tehlikeye sokan fiilî durum son bulur. O bakımdan, meseleyi Meclis gündemine getirmekten veya halka gitmekten korkmamalıdır" dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı