Adalet Bakanı Bozdağ: 66 kişi rüşvetten tutuklu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 66 kişinin "Rüşvet" suçundan tutuklu bulunduğunu bildirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ: 66 kişi rüşvetten tutuklu
Adalet Bakanı Bozdağ: 66 kişi rüşvetten tutuklu
GİRİŞ 26.12.2016 11:40 GÜNCELLEME 26.12.2016 11:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, 31 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun "Rüşvet" başlıklı 252. maddesi gereğince tutuklanarak ceza infaz kurumuna giren tutuklu sayısının 66 olduğunu belirtti.

TCK'nın "Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerinde sadakatsizlik" başlıklı 333. maddesi gereğince tutuklanarak ceza infaz kurumuna giren tutuklu sayısının ise 1 olduğunu aktaran Bozdağ, tutuklanan kişilerin hangi kurum veya kuruluşta çalıştığına ilişkin istatistik tutulmadığını ifade etti.

YORUMLAR 4
  • SULEYMAN 7 yıl önce Şikayet Et
    66 kişinin içinde kurumlarda çalışıpda rüşvet almışsa açıklayın sayın bakanım millet bilsin kimin ne olduğunu buda milletin hakkı bilmek
    Cevapla
  • zigana6161 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım,Kamu düzenini korumakla görevli olup, geçmişte 657 yi istismar insanlarımızı mağdur eden, devletimizi soyup soğana çeviren soysuzlar dan bir çoğu hala kamu kurumlarında görev ve yetki sahibidirler. Millet haini bu kişiler, bu günlerde mücadele edilen teröristlerden hiç bir farkları yoktur. Yetkilerini kötüye kullanan kamu görevlilerini sıkı denetleyen sistem getirilmeli. Vatandaşlardan gelen şikayetlerin önü kesilemeyecek şekilde müracaat edilebilir üst makamlar olmalı. O üst makamlar, suçlulara sorarak olayı sindirmemeli. olayı yerinde denetleyen ve gereğini yapan bir denetim sistemi olmalı.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    en büyük rüşvet maden dairesinde dönüyor
    Cevapla
  • zigana6161 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok var Sayın Bakanım. İhbar mekanizmaları geliştirilsin ihbar noktalarındaki çalışanlar sıkı denetlensin neler var neler. İmza yetkileriyle ihaleler yapıp milletin parasını yandaşlarına peşkeş çeken amir müdür bürokratları unutmayalım sayın bakanım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı