CHP'li Böke'den haddini aşan sözler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke,

CHP'li Böke'den haddini aşan sözler
CHP'li Böke'den haddini aşan sözler
GİRİŞ 04.01.2017 16:55 GÜNCELLEME 04.01.2017 16:55
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, olağanüstü halin (OHAL) 3 ay daha uzatılmasıyla ilgili "Kararda imzası olan bakanların, sözcülerinin ifade ettiği gibi bundan haberi yok. Eğer öyleyse o Bakanlar Kurulu'ndaki bütün bakanların hemen istifa etmesi gerekir. Ya da bakanların haberi var ama sözcülerinin haberi yok. O zaman da sözcülerinin istifa etmesi gerekir" dedi. 

BAKANLARI İSTİFAYA ÇAĞIRDI

CHP Sözcüsü Böke, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini, düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı. OHAL'in 3 ay daha uzatılması kararını eleştiren Böke, bakanları istifaya çağırdı. CHP'li Böke, "OHAL'in Türkiye'ye hiçbir faydası yok. AKP'nin kendisinin OHAL'e ihtiyacı var. OHAL olacak ki Türkiye'de bugün devletin en temel fonksiyonu olan can güvenliğini sağlama görevini dahi yapamadıklarını saklayabilsinler. OHAL'i ilan edecek Bakanlar Kurulu'nun OHAL kararından haberi yok. Hükümet Sözcüsü, pazartesi günü Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı basın açıklamasında, OHAL'in uzatılmasına dair Bakanlar Kurulu'nda bir görüşme yapılmadığını söyledi. Bir gün geçmedi. Başbakan çıktı. Önümüzdeki bir hafta içerisinde OHAL'in uzatılması teklifi Meclis'e getirilecektir, dedi. 24 saat geçmedi. Meclis'e OHAL'in uzatılması teklifi geldi. Ya kararda imzası olan bakanların, sözcülerinin ifade ettiği gibi bundan haberi yok. Eğer öyleyse o Bakanlar Kurulu'ndaki bütün bakanların hemen istifa etmesi gerekir. Ya da bakanların haberi var ama sözcülerinin haberi yok. O zaman da sözcülerinin istifa etmesi gerekir" diye konuştu.

'ZIRHLI ARAÇ' AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast iddiaları üzerine tahsis edilen zırhlı araçla ilgili de açıklama yapan CHP Sözcüsü Böke, "Zırhlı bir araca ana muhalefet partisinin liderinin ihtiyacının doğmasına sebep olan koşulları konuşmalıyız. Mesele, bu zırhlı araçların ne zaman kullanılacağı meselesi değil. Mesele, zırhlı araçlara ihtiyaç duyulmayacak bir siyasetin Türkiye'de yeniden inşa edilmesi meselesidir" dedi.

YORUMLAR 87
  • Hasan doğru 7 yıl önce Şikayet Et
    Gayri Müslim bir genel başkan ve yardimcisindan Türkiye ye değil, ancak haçlı lara ve tapınakcilara fayda gelir.
    Cevapla
  • Saçmalık Saçması 7 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama Uzmanı Bir CHP'li Örneğisin Ve FETÖ Sözcülüğü Yapıyorsun
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten chp den başka bişey beklenmezdi
    Cevapla
  • yasargurbuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Obama bile zırhlı araç ile dolaşıyor ABD senatosu da istifamı etmeli? (Okumuş cahil böyle oluyor)
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende tum chp yöneticilerini istifaya davet ediyorum çünkü sizin türkiye den haberiniz yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!